basisplaatje_logo_academy

Feyenoord A1 boekt ruime overwinning op Vitesse

Feyenoord A1 heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen Vitesse A1 met 2-5 gewonnen. A2 deelde in Venlo de punten met VVV/Helmond Sport A2 (1-1). Feyenoord B1 won op eigen veld met 3-0 van Vitesse B1 en B2 was met 3-1 te sterk voor FC Twente. Feyenoord C1 versloeg FC Dordrecht C1 met 0-4, terwijl C2 met 3-1 onderuit ging bij Willem II/RKC C2. D1 won met 0-4 bij FC Volendam D1.

FEYENOORD A1 WINT DIK VERDIEND VAN VITESSE

Feyenoord A1 heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen Vitesse A1 met 2-5 gewonnen. De ploeg van trainer Roy Makaay begon slecht en kwam al snel op achterstand. Marlon Slabbekoorn en Wessel Dammers herstelden de vroeg opgelopen schade nog voor rust. Makaay: ‘Na de gelijkmaker namen we het heft in handen, alleen speelden we onze aanvallen niet goed uit. Er lag veel ruimte op het veld, maar ik vond ons in balbezit te gehaast spelen. Tegen het einde van de eerste helft ging dat een stuk beter. Gelukkig wisten we ons goede spel na rust vast te houden.’

Via een goed uitgespeelde aanval over links maakte Rick Karsdorp de 1-3. ‘We speelden in die fase de bal goed rond, maar door onnodig balverlies op het middenveld kon Vitesse terug in de wedstrijd komen. Ook bij een 2-3 stand zijn we niet in de problemen gekomen.’

Uiteindelijk zorgde invaller Oussame Idrissi voor de bevrijdende 2-4 waarna Wessel Dammers voor het slotakkoord tekende. Makaay: ‘Een beloning voor het hele team voor een prima wedstrijd. Ik ben een erg tevreden trainer.’

Vitesse A1 – Feyenoord A1 2-5
6’  1-0
12’  1-1 Marlon Slabbekoorn
37’  1-2 Wessel Dammers
57’  1-3 Rick Karsdorp
76’  2-3
85’  2-4 Oussama Idrissi
87’  2-5 Wessel Dammers

Opstelling Feyenoord A1: De Fockert; Korporaal, Houben, Blijham, Gronsveld; Dekker, Nieuwkoop (77’  Driebergen), Karsdorp; Klooster, Dammers en Slabbekoorn.

FEYENOORD A2 DEELT PUNTEN NA ATTRACTIEF DUEL IN DE KOEL

Feyenoord A2 heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen VVV/Helmond Sport A2. De wedstrijd werd gespeeld in het stadion van VVV, De Koel. ‘Een geweldige entourage’, aldus trainer Jan Gösgens. ‘VVV speelt om de nacompetitie voor degradatie te ontlopen, terwijl wij zo hoog mogelijk willen eindigen. Dit was een attractieve wedstrijd waarin beide ploegen kansen op de overwinning kregen. Met een punt kan ik goed leven.’

Feyenoord had gedurende de hele wedstrijd een veldoverwicht en kreeg ook kansen de score te openen. De grootste kwam op naam van Robbert de Vos, die mocht aanleggen voor al weer zijn elfde strafschop van het seizoen. De middenvelder faalde voor de eerste keer dit jaar vanaf de stip, waardoor beide ploegen met een 0-0 stand gingen rusten.

Kort na de hervatting opende de thuisploeg de score, snel gevolgd door de gelijkmaker van Sem van der Pijl. Gösgens: ‘De wedstrijd werd na die goals meer opener. Beide ploegen speelden voor de winst en kregen kansen. VVV schoot de bal zelfs nog een keer van heel dichtbij op de lat. Ik heb naar een aantrekkelijke wedstrijd gekeken. We hebben er weer een puntje bij en gaan vol goede moed naar de eerstvolgende wedstrijd. We willen tweede worden in de competitie.’

Feyenoord A2 kampte met een aantal blessuregevallen. Vandaar dat coach Gösgens besloot niet al zijn wisselmogelijkheden te benutten. ‘We willen graag winnen, maar niet ten koste van alles.’

VVV/Helmond Sport A2 – Feyenoord A2 1-1
50’  1-0
53’  1-1 Sem van der Pijl

Opstelling Feyenoord A2: Van der Linden; Proost (55’  Ulusoy), Van der Pijl, Van Dorp, Go; El Baad, De Vos, Kassels; Van Putten, Van der Struis en Pisas (55’  Albertus).

FEYENOORD B1 LEGT VITESSE IN TWEEDE HELFT OVER DE KNIE

Feyenoord B1 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen Vitesse B1 met 3-0 gewonnen. De ploeg van trainer Cor Adriaanse speelde voor rust moeizaam, maar nam in de tweede helft afstand van de Arnhemmers. ‘Al hadden we het duel eerder kunnen en moeten beslissen’, was Adriaanse kritisch.

‘Voor rust speelden we niet goed’, begon Adriaanse zijn nabeschouwing. ‘In balbezit waren we slordig en onrustig. Bij balverlies verloren we te vaak onze persoonlijke duels. We maakten te vaak de verkeerde keuzes.’

In de tweede helft kwam Feyenoord beter in het spel en zorgde Jari Schuurman met een prachtige kopbal voor de bevrijdende 1-0. Rashaan Fernandes en Jari Schuurman kregen daarna dotten van kansen, maar Vitesse bleef tot een minuut voor tijd overeind. Toen was het Rashaan Fernandes die de beslissing met een subtiel lobje forceerde: 2-0. In blessuretijd maakte Gustavo Hamer er nog 3-0 van.

‘Zeker na rust hebben we de tegenstander goed aangepakt en waren we in balbezit rustig. Een zeer verdiende overwinning op basis van een goede tweede helft’, aldus Adriaanse.

Feyenoord B1 – Vitesse B1 3-0
48’  1-0 Jari Schuurman
79’  2-0 Rashaan Fernandes
80’  3-0 Gustavo Hamer

Opstelling Feyenoord B1: Hagendijk; Kingsale, Van der Meer, Verdonk, Absalem; Van Haaren, Schuurman, Korporaal; Den Hoedt, Robertha (58’  Hamer) en Fernandes.

FEYENOORD B2 OP TITELKOERS NA EENVOUDIGE ZEGE OP FC TWENTE

Feyenoord B2 heeft zichzelf zaterdag een goede dienst bewezen door FC Twente in eigen huis met 3-1 te verslaan. De ploeg van trainer Marcel Koning is de trotse koploper en kan aanstaande zaterdag in Utrecht goede zaken doen wanneer het wint van FC Utrecht.

‘In de uitwedstrijd in Enschede bleek al dat FC Twente niet tot de beste teams in de competitie behoort, maar als je kampioen wilt worden, dan moet je deze wedstrijd ook gewoon winnen’, was Koning duidelijk na afloop. ‘We speelden vandaag niet best, maar hebben wel gewonnen. Dat is nu even het belangrijkste, want we willen aan het einde ook gewoon bovenaan staan.’

Koning had op Varkenoord geen seconde het idee dat zijn ploeg van FC Twente zou verliezen. ‘Dat kwam mede door die vroege goal’, zei hij. ‘We hadden daarna een groot overwicht en kregen zeven opgelegde kansen, maar maakten die niet af. Het was een gezapig potje, maar we zijn niet in de problemen gekomen. We waren duidelijk de betere partij.’

Volgende week wacht in Utrecht een heet potje, verwacht de trainer. ‘Utrecht-uit is altijd een moeilijke wedstrijd, maar we gaan er met vertrouwen naartoe. Als we daar winnen zijn we zo goed als kampioen.’

Feyenoord B2 – FC Twente B2 3-1
4’  1-0 Mohammed el Hankouri
63’  2-0 Tarik Fagrach
69’  3-0 Tarik Fagrach
78’  3-1

Opstelling Feyenoord B2: Ten Hove; Bijl, Sinteur (65’  Hempenius), Knoester, De Sterke; Smulders (60’  Roffelsen), El Hankouri, Kongolo; Tilborg, Janga (70’  Toure) en Anez (55’ Fagrach).

FEYENOORD C1 NEEMT PAS NA RUST AFSTAND VAN FC DORDRECHT

Feyenoord C1 was zaterdag veel te sterk voor FC Dordrecht: 0-4. In Dordrecht stelde de ploeg van trainer Jeffrey Oost de drie punten na rust veilig.

Voor rust trok de thuis zich op eigen helft. Feyenoord wist zich geen raad in de kleine ruimte en bouwde te traag op om Dordrecht te verrassen. De meeste dreiging kwam van de backs Boyd Reith en Tyrell Malacia.

Oost: ‘Na rust waren we agressiever op de bal en kwamen we via twee ingekopte corners van Tyrell Malacia al snel verdiend op 0-2. Het baltempo ging omhoog en we waren bereid meer meters zonder bal af te leggen, waardoor er meer ruimte op het veld ontstond. Dordrecht is eigenlijk nauwelijks gevaarlijk geweest en wij hebben de wedstrijd keurig uitgespeeld.’

FC Dordrecht C1 – Feyenoord C1 0-4
42’ 0-1 Jordy Wehrmann
46’ 0-2 Joel Piroe
48’ 0-3 Dominikas Kubilinskas
68’ 0-4 Joel Piroe

Opstelling Feyenoord C1: Beukers; Reith, Wehrmann, Van Wetten, Malacia; Toure, Van der Pluijm (50’  Bibuljica), Kubilinskas (50’  Van Mullem); Westerveld (40’  Saikoen), Piroe en Vente (40’  Van den Ende).

FEYENOORD C2 KOMT TE LAAT OP GANG TEGEN WILLEM II/RKC

Feyenoord C2 heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen Willem II/RKC met 3-1 verloren. In Tilburg speelde de ploeg van trainer Edwin de Graaf een slechte eerste helft, maar herstelde zich knap na de pauze. Het goede gevoel werd echter te laat gevonden, waardoor de spelers met een nederlaag terug richting Rotterdam moesten.

‘We waren slordig en onrustig in balbezit en dekten niet door’, zag De Graaf. ‘We kwamen ook verdiend op een 2-0 achterstand. De instelling was gewoon niet goed en we konden onszelf niet over het dode punt heen helpen.’

Na rust herstelden zijn spelers zich knap na de matige eerste helft. C2 kreeg vijf honderd procent kansen, maar was slechts een keer trefzeker. De Graaf: ‘Het overkomt ons nog te vaak dat we de bal voor het doel afleggen en vanaf vijf meter niet weten te scoren. Dat is niet alleen concentratie, maar ook een kwaliteit, denk ik. Maar ik moet zeggen dat mijn jongens er na rust alles aan gedaan hebben de achterstand goed te maken. Het mocht niet zo zijn. Dat die kansen er niet in gaan is niet frustrerend, wel vervelend. Frustrerend vond ik  de instelling in de eerste helft. Toen was ons spel echt ondermaats.’

Willem II/RKC C2 – Feyenoord C2 3-1
16’  1-0
32’  2-0
55’  2-1 Max Spakman
70’   3-1

Opstelling Feyenoord C2: Van Leeuwen; Rashiti (60’  Geertruida), De Kubber, El Bouchataoui, Loshi; Reemst, Heijberg (35’  Lewis), Huijgen; Van Ewijk (35’ Reboe), Spakman (60’  Amadin) en Eddahchouri.

FEYENOORD D1 SPEELT HEERLIJK VOETBAL EN WINT RUIM VAN VOLENDAM

‘Ik heb de eerste helft alleen maar zitten genieten’, zei D1-trainer Gaston Taument direct nadat zijn ploeg zaterdag met 0-4 bij Volendam had gewonnen. ‘Ons positiespel was super en de opbouw van achteruit was ontzettend verzorgd.’

Al na veertig seconden stonden de Rotterdammers op voorsprong, nadat de bal vanaf de aftrap voor het Volendamse doel werd voorgezet. ‘Hun eerste balcontact was direct een eigen doelpunt’, aldus Taument. ‘We hebben echt geweldig voetbal laten zien in de eerste helft, alleen waren we niet in staat dat na de rust ook vol te houden. Dat heeft ook met wissels en de tegenstander te maken.’

‘We hebben ook voor de zoveelste keer dit jaar de nul gehouden en dat is ook wel prettig’, vond Taument. ‘Als ik terugkijk op het seizoen ben ik echt heel tevreden. Het is knap om dit aan het einde van het jaar nog te brengen. Ik heb mijn jongens stuk voor stuk een compliment gemaakt. Het niveau was vandaag heel hoog en op de 0-4 was niets aan te merken. Sterker, we hadden nog meer doelpunten kunnen maken.’

Feyenoord D1 speelt op 24 mei de bekerfinale tegen FC Twente en heeft nog een competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag in het vooruitzicht. Taument: ‘Er wacht ons nog een mooi toetje.’

FC Volendam D1 – Feyenoord D1 0-4
1’ 0-1 Eigen doelpunt
13’  0-2 Omer Gunduz
39’  0-3 Ezra Hoogenboom
41’  0-4 Jurrien Marduro

Opstelling Feyenoord D1: Koorevaar; Hall (45’  Gerrits), Hoogenboom, Jurrien Maduro (45’  Quinten Maduro), Hartman (40’  Van Leeuwen); Gunduz (40’  El Kabachi), Burger, Yates; Summerville (40’  Verbeek), Doesburg en Azarkan.