renato%20tapia-2

Feyenoord 2 onderuit in Heerenveen

Feyenoord 2 heeft maandagavond de competitiewedstrijd uit tegen sc Heerenveen 2 met 1-0 verloren. De ploeg van coach Patrick Lodewijks moest in het Abe Lenstra Stadion kort na de rust een tegentreffer van Heerenveen-spits Henk Veerman slikken en wist die achterstand daarna niet meer ongedaan te maken. Voor de Rotterdammers was het na twee zeges het eerste puntenverlies in de finalepoule van de Reservecompetitie.

Feyenoord 2 en sc Heerenveen 2 waren in de beginfase aan elkaar gewaagd, waar de Rotterdammers aanvankelijk wel wat moeite hadden om onder de druk van de Friezen uit te komen. In de loop van de eerste helft kreeg Feyenoord de controle over de wedstrijd, waarna ook de kansen kwamen. ‘We vergaten alleen de trekker over te halen’, zei Lodewijks na afloop. ‘In die fase van de wedstrijd hebben we wat laten liggen.’

De Rotterdammers begonnen goed aan de tweede helft, maar keken kort na rust toch tegen een achterstand aan. Veerman volleerde vanuit een moeilijke hoek fraai raak, nadat de bal na een Friese vrije trap via een Feyenoorder bij de boomlange aanvaller was beland.

Feyenoord ging vervolgens tijdens het restant van de wedstrijd op zoek naar de gelijkmaker en legde meer risico in het spel. Lodewijks: ‘Heerenveen kreeg daardoor wat meer ruimte en enkele kansen. Een gelijkspel was gezien het spelbeeld passender geweest, al hebben we zelf uiteindelijk te weinig afgedwongen.’

sc Heerenveen 2 – Feyenoord 2 1-0
52’ 1-0 Veerman