Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
De Club

Feyenoord – Almere City in teken van Sophia Kinderziekenhuis

Honderden patiënten van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis komen aanstaande zondag naar De Kuip, waar ze te gast zijn bij Feyenoord – Almere City FC. Daarmee wacht een nieuwe editie van de jaarlijkse Sophiawedstrijd.
Sophiawedstrijd
Ieder seizoen staat een thuiswedstrijd van Feyenoord in teken van de band met het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis, de traditionele Sophiawedstrijd. Tijdens deze wedstrijd wordt er geld opgehaald voor een goed doel. De totaalopbrengst van de gulle giften die Feyenoord-supporters doen, draagt de club over aan het Sophia Kinderziekenhuis. Op de cheque staat standaard een bedrag van meerdere tienduizenden euro’s.

Honderden kinderen uit het Sophia beleven jaarlijks een onbezorgde dag op de tribune van De Kuip óf in een van de vele Business Units, waar bedrijven geheel vrijwillig plaatsen beschikbaar stellen.

Het goede doel: Sophia Media
Dit jaar gaat de opbrengst naar de projecten van Sophia Media (TV en speciale evenementen). De donaties zorgen ervoor dat het team van Sophia Media leuke activiteiten en evenementen kan blijven organiseren voor de kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis. Hierdoor kunnen zij de kinderen, ondanks hun vaak langdurige ziekenhuisopname, een ontwikkeling bieden die zo veel mogelijk lijkt op het leven buiten de muren van het ziekenhuis.

Een grote groep vrijwilligers van het Sophia Kinderziekenhuis maakt samen met een paar vaste krachten live televisie-uitzendingen. De kinderen kunnen hier actief aan deelnemen, zowel voor als achter de camera. Bovendien worden in de hal van het Sophia regelmatig evenementen georganiseerd. Hier treden bekende artiesten op en kunnen de kinderen knutselen en schilderen. Kinderen die op de afdeling moeten blijven, kunnen via een livestream meegenieten van de evenementen.

In het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis doen ze er dus alles aan om een opname zo prettig mogelijk te maken voor de kinderen. Met Sophia Media laten ze de kinderen voor even vergeten dat ze in het ziekenhuis zijn. Ook de Feyenoord-hoek in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis draagt hieraan bij. Deze plek is bedoeld om alle kinderen in het ziekenhuis het echte Feyenoord-gevoel te geven tijdens hun verblijf. Van het geld dat wordt opgehaald zondag, zal ook een deel geïnvesteerd worden in het upgraden van de Feyenoord-hoek.

“Dit gaat écht verder dan een beetje afleiding”
Timo (16), groot Feyenoord-supporter, is ook aanwezig tijdens de Sophiawedstrijd en zal vanuit een Business Unit naar de wedstrijd kijken. Timo heeft al heel wat meegemaakt en moeten doorstaan. Op zijn 8e lieten zijn nieren hem ernstig in de steek en op zijn 12e stopte ook zijn blaas ermee. Inmiddels is Timo 16 en heeft hij een nieuwe nier van zijn vader. Timo hoopt na dit traject, dankzij zijn liefde voor de bal, wéér op te staan en de sportieve voetballer en nummer 10 te worden die hij zo graag wil zijn. Momenteel wordt er een documentaire gemaakt van Timo’s verhaal. Met Operatie Timo – De Documentaire wordt er een stem gecreëerd voor de jonge helden die net als Timo dagelijks moedig aan het strijden zijn tegen hun ziekte. 

Aan zijn vader is gevraagd waarom deze dag zo bijzonder is voor hem. ‘We kennen allemaal de ‘kracht van Feyenoord’ van onze clubleden, van sterker door strijd en van ‘making memories’. Alhoewel deze kracht niet vast te pakken is, is ze wel voelbaar en verbindend. Maar wat als ik je vertel dat er ook een ‘kracht van onzichtbare helden’ bestaat? De kracht van jonge helden, waaronder mijn zoon Timo, die dagelijks de strijd aangaan met hun ziekte. Moedige kinderen die, ondanks hun chronische of ernstige ziekte, dagelijks stilletjes en vastberaden strijden tegen obstakels die voor de meeste mensen ondenkbaar zijn. Onzichtbare kinderhelden die daarmee op hun beurt een bron van inspiratie kunnen zijn voor iedereen die met tegenslagen te maken heeft. Met de jaarlijkse Sophiawedstrijd worden deze twee krachten met elkaar verbonden en versterkt door elkaar. Ons Feyenoord en ons Sophia, beiden zo’n belangrijk onderdeel van ons leven, komen samen. Dat Feyenoord oog heeft voor deze jonge helden, hen een stem geeft, toont het prachtige karakter van de club én geeft ons iets positiefs om naar uit te kijken.’

Ook vertelt hij wat de impact is van de Sophiawedstrijd: ‘Het voelt op zo’n dag alsof we het even niet alleen hoeven te doen. Zo’n dag is niet alleen letterlijk ‘making memories’, maar geeft ook een extra boost van energie die we goed kunnen gebruiken op de dagen dat niemand naar de kinderen kijkt en het bij deze jonge helden alleen nog om hun en hun eigen karakter draait. Het in onze geliefde Kuip samenbrengen van deze lotgenoten, hun ouders/verzorgers én hun Feyenoord-idolen gaat écht verder dan een beetje afleiding. Want de kracht van Feyenoord op zo’n dag is ook een kostbaar geschenk van nieuwe energie en herinnering aan die vele onzichtbare kinderhelden die moedig en stilletjes strijden in het Sophia Kinderziekenhuis.’

Doneren
Wie het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis graag wil steunen, kan dat voor én tijdens de wedstrijd doen via deze link. Tijdens de wedstrijd zal er ook een collectebus rondgaan en zullen er QR-codes door het stadion verspreid worden om via Tikkie geld te doneren.

Dankzij jouw donatie wordt het mogelijk voor kinderen en hun ouders om tijdelijk aan de dagelijkse routine in het ziekenhuis te ontsnappen, waardoor ze hun angst of pijn kunnen vergeten.

Hartelijk dank voor jouw support!