Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Feitjes en weetjes | Feyenoord – Hapoel Beer Sheva

Feyenoord leeft toe naar vanavond, naar de thuiswedstrijd in de voorronde van de Europa League tegen Hapoel Beer Sheva. In aanloop naar de aftrap om 19:30 een aantal Europees-gerelateerde feitjes en weetjes.
  • Feyenoord en Hapoel Beer Sheva stonden nooit eerder tegenover elkaar. Feyenoord trof in het verleden slechts eenmaal eerder een tegenstander uit Israël, dat was in het seizoen 1992-1993. Hapoel Petach Tivka werd destijds uitgeschakeld dankzij een overwinning in eigen huis (1-0) en een 2-1 uitnederlaag.
  • Hapoel Beer Sheva is voor Feyenoord de laatste horde op weg naar de groepsfase van de Europa League. Sinds het toernooi van naam veranderde van UEFA Cup naar Europa League haalde Feyenoord tweemaal de groepsfase: in 2014-2015 (groepswinnaar) en in 2016-2017 (uitgeschakeld).
  • Feyenoord stond viermaal eerder in de laatste voorronde voor het hoofdtoernooi van de Europa League. Slechts eenmaal leidde dat tot een ticket voor de groepsfase, dat was in 2014-2015 toen Zorya Luhansk werd uitgeschakeld door een goal van Elvis Manu diep in blessuretijd. In de andere edities waren KAA Gent (2010-2011), Sparta Praag (2012-2013) en Kuban Krasnodar (2013-2014) te sterk.
  • Feyenoord is ongeslagen in de laatste drie thuiswedstrijden in een Europese voorronde, dankzij overwinningen op Zorya Luhansk (4-3) en Dinamo Tbilisi (4-0) en een 1-1 gelijkspel tegen AS Trencin. De laatste nederlaag was in de zomer van 2014 tegen Besiktas (1-2).
  • Steven Berghuis was direct betrokken bij zes van de laatste tien goals van Feyenoord in Europa. De vleugelaanvaller scoorde tweemaal en gaf vier assists.
  • Jaap Stam kan de eerste Feyenoord-trainer worden die drie achtereenvolgende Europese wedstrijden ongeslagen blijft sinds Ruud Gullit. De oud-speler- en trainer van Feyenoord bleef in 2004-2005 de eerste vijf wedstrijden in Europa ongeslagen.

LIVEBLOG
Op naar een nieuwe Europese avond! Aftellen doe je samen met ons in ons liveblog, waar je alles leest en kan bekijken over Feyenoord – Hapoel Beer Sheva.

  • #feyhbs