Feyenoord 1

Feitjes & cijfers De Graafschap – Feyenoord

Feyenoord start het Eredivisieseizoen 2018-2019 zondag om 14:30 uur met een uitwedstrijd tegen De Graafschap, waarvan het slechts één keer een uitwedstrijd verloor. Dit en nog veel meer feiten en cijfers in aanloop naar De Graafschap – Feyenoord lees je in dit bericht.

• De Graafschap en Feyenoord speelden veertig keer eerder tegen elkaar in de Eredivisie. Feyenoord won 29 keer, De Graafschap vier keer en zeven keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

• In eigen huis won De Graafschap in de Eredivisie slechts één keer van Feyenoord (W1-G6-V13). Die ene thuiszege was op 25 april 2002 toen De Graafschap met 1-0 won door een doelpunt in de 66ste minuut van Ruslan Valeev op aangeven van Peter van Vossen. Pierre van Hooijdonk kreeg in de 82ste minuut een rode kaart.
  • De laatste editie van deze wedstrijd in de Eredivisie was op 4 oktober 2015 toen Sven van Beek in de veertiende minuut de score opende door zijn eigen keeper Kenneth Vermeer te verschalken. Michiel Kramer (50') en Eljero Elia (70') zorgden er voor dat Feyenoord alsnog won.
Graafschap-fey-15
Graafschap-fey-31.JPG
  • Feyenoord sloot het Eredivisie-seizoen 2017-2018 af met acht overwinningen op rij en was in deze acht duels in totaal 28 keer trefzeker. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst noteerde van december 2016 tot februari 2017 voor het laatst een langere serie van overwinningen op het hoogste niveau (10 op rij).

• Feyenoord was in elk van zijn laatste zeven Eredivisieduels minimaal drie keer trefzeker, een evenaring van het clubrecord uit 1960.

• Feyenoord startte acht van de laatste negen Eredivisieseizoenen met een overwinning. In deze periode (2009-2017) won de ploeg alleen in 2013 niet zijn openingsduel: 2-1 verlies op bezoek bij PEC Zwolle.