Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
feybasel

FC Basel – Feyenoord in teken van goed doel

De oefenwedstrijd van Feyenoord tegen FC Basel van aankomende zaterdag 11 januari staat deels in het teken van Asociacion Espanola De Lucha Contra El Cancer (AECC). Deze Spaanse vereniging zet zich al ruim zestig jaar in voor kankeronderzoek en het voorkomen van kanker. Zowel Feyenoord als FC Basel heeft een aanzienlijke donatie toegezegd aan AECC, terwijl ook bezoekers van het oefenduel op het Marbella Football Center om een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd.

Aanvankelijk wilde de organisatie een entreeprijs van vijf euro per persoon hanteren om de kosten van de beveiliging te drukken en tevens verzekerd te zijn van een mooi bedrag voor het goede doel. Feyenoord was echter van mening dat de honderden supporters die hier al zijn, onderweg zijn of nog komen hier niet op het laatste moment mee geconfronteerd konden worden. Om die reden zal de club zelf een financiële bijdrage leveren aan AECC en de wedstrijdorganisatie, waardoor er kan worden afgezien van een entreeprijs.

Het benefietduel tussen Feyenoord en FC Basel wordt gespeeld op het Marbella Football Center. Bezoekers van de wedstrijd hebben vanaf 13.00 uur toegang tot het voetbalcomplex, waar om 15.00 uur de aftrap plaatsvindt.