Fanshop Tegemoetkoming
Fanshop Tegemoetkoming
Aston%20Villa%20(26)

FBC ervaart Britse voetbalsfeer

Het betreden van het veld van Villa Park, genieten van de Britse voetbalsfeer tijdens Aston Villa – Stoke City en een meet & greet met oud-Feyenoorder Ron Vlaar. Het waren de ingrediënten voor een succesvolle trip van de Feyenoord Business Club naar Birmingham.

Een afvaardiging van de Feyenoord Business Club heeft een geweldig weekend achter de rug in Birmingham. Na een geslaagde vlucht stond er zaterdagmiddag een verrassing op het programma. Het gezelschap kreeg een uitgebreide rondleiding door Villa Park, het stadion van Aston Villa. Onder begeleiding van een enthousiaste rondleider werden de kleedkamers, hospitality ruimtes en een nieuwe tv-studio in het stadion bezichtigd. Als klap op de vuurpijl mochten de FBC-leden ook het grasveld betreden; een bijzonder voorrecht in Engeland.   

Na een bezoek aan de fanshop van Aston Villa werd de dag afgesloten in een klassieke Engelse pub  waar in een intieme sfeer diverse Britse voetbalwedstrijden bekeken werden. Op zondagochtend werd de stad bezichtigd, de ‘warming-up’ voor de wedstrijd. Aston Villa, met oud-Feyenoorders Ron Vlaar en Karim El Ahmad in de basis verloor thuis met 1-4 van Stoke City. Hoewel ze wel wat gewend zijn in De Kuip, genoten de FBC-leden van de Britse voetbalsfeer.

Het hoogtepunt van de zondag vond na de wedstrijd plaats. Na een uitgebreid diner kwam Ron Vlaar langs in het hotel voor een ontmoeting met de FBC-leden. De aanvoerder van Aston Villa is zijn oude ploeg nog zeker niet vergeten.  ‘Je merkt aan alles dat Ron Vlaar nog steeds een Feyenoordhart heeft’, zegt FBC-lid Ron Bekkum. ‘Hij nam uitgebreid de tijd voor ons voor een praatje, foto of een handtekening. Hij volgt Feyenoord nog steeds op de voet. Zijn persoonlijke drijfveer is natuurlijk het WK in Brazilië. De ontmoeting met Ron Vlaar was een leuk einde van een prachtig voetbalweekend. Alles was perfect geregeld!’