Feyenoord Academy

Feyenoord O17 blijft winnen, knappe zege Onder 16

Bij de hoogste teams van de Feyenoord Academy kwamen zaterdag naast Feyenoord Onder 19 alleen Onder 17 en Onder 16 in actie. Beide ploegen hadden in respectievelijk FC Utrecht en AZ een lastige tegenstander, maar wisten knap te winnen. De verslagen lees je hieronder.

Onder 17 knokt zich langs Utrecht
Feyenoord Onder 17 heeft na de monsterzege van 9-1 op de nummer drie Heerenveen ook de uitwedstrijd bij nummer twee FC Utrecht gewonnen. Het werd 2-3 voor de talenten van de Feyenoord Academy.

In de beginfase had Onder 17 het moeilijk met het fysieke en opportunistische spel van de thuisploeg. Daarna slaagde Feyenoord er steeds beter in er voetballend uit te komen en kwam het via een vlot lopende op voorsprong. Gio-Renys Felicia trok de bal voor en spits Ilyas el Moussaoui maakte het af.

Na de rust verdubbelde Feyenoord de voorsprong via een goede individuele actie van Mimeirhel Benita. De wedstrijd had helemaal beslist kunnen zijn als de scheidsrechter de bal op de stip had gelegd na een overtreding op Felicia. Voor een vergelijkbaar vergrijp aan de andere kant wees de leidsman wel naar de stip en maakte Utrecht de 1-2. Een klein kwartier voor tijd werd het gelijk. Keeper Sam Pak keerde een inzet vanaf de zijkant en was daarna kansloos in de rebound.

Na de comeback van Utrecht veranderde de wedstrijd in een vechtduel waarin Feyenoord vijf minuten voor tijd wel een penalty kreeg. Dylan Veenvliet benutte de kans vanaf elf meter, waardoor Onder 17 de winst greep.

‘Deze overwinning laat zien dat we als team sterker worden’, zegt trainer Melvin Boel. Bij de 1-2 stand liet hij de 14-jarige Jaden Slory invallen.

FC Utrecht Onder 17 – Feyenoord Onder 17 2-3
Scoreverloop
38’ 0-1 El Moussaoui
50’ 0-2 Benita
53’ 1-2 (strafschop)
77’ 2-2
85’ 2-3 Veenvliet (strafschop)

Opstelling Feyenoord Onder 17
Pak, Van Veldhoven, Baars, Zouan (58’ Tearr), Van der Veldt, Hartjes (72’ Veenvliet), Benita, Bogarde, El Moussaoui, Oulad M’hand (46’ Deurloo), Felicia (76’ Slory).

Onder 16 wint thuis van AZ
Feyenoord Onder 16 heeft de thuiswedstrijd tegen AZ met 1-0 gewonnen. De ploeg toont daarmee aan dat het zich goed ontwikkelt, want in begin oktober werd er in Alkmaar nog kansloos met 5-1 verloren. Onder 16 speelde een goede eerste helft, waarin het zowel aanvallend als verdedigend goed voor de dag kwam. De enige goal van de wedstrijd viel al na zeven minuten spelen. Antoni Milambo verzorgde de assist en Jordi van Lunteren rondde af. Feyenoord verzuimde voor de rust uit te lopen en na de pauze werd AZ sterker. De Alkmaarders kregen enkele kansjes die ze onbenut liet. Hierdoor hield Onder 16 voor het eerst in zes duels weer eens het doel schoon. Vlak voor tijd leek Milambo het duel te beslissen. Zijn inzet rolde via het lichaam van de keeper richting de doellijn waar een verdediger de bal nog weg kreeg.

Feyenoord Onder 16 – AZ Onder 16 1-0
‘8 1-0 Van Lunteren