Fanshop
Fanshop
nieuwsbericht_fey-mag_Elia-zonder-quote

Elia: ‘Feyenoord past bij mij’

Hij speelde voor grote clubs in de Bundesliga en de Premier League, werd kampioen in de Serie A en heeft een WK-finale achter zijn naam. Nu, op zijn 28ste en in de bloei van zijn carrière, draagt Eljero Elia met trots het shirt van Feyenoord. Hoe het zo ver kwam, vertelt de vleugelaanvaller in de nieuwste editie van Feyenoord Magazine, die eind deze week op de mat valt bij alle leden van Het Legioen.

Elia: ‘Als je een jaar geleden tegen mij had gezegd dat ik nu voor Feyenoord zou spelen, had ik je heel vreemd aangekeken. Deze stap lag niet voor de hand. Het afgelopen half jaar op huurbasis bij Southampton was voor mij heel positief, ik had het ontzettend naar mijn zin.

Met Ronald Koeman had ik een trainer die in mij geloofde, ik was belangrijk voor het team en voor mijn gevoel lag ik goed in de groep. En de Premier League, hè. Fantastische competitie. Als het aan mij lag, was ik daar gebleven en dat heb ik ook uitgesproken. Southampton gaf aan in gesprek te gaan met Werder Bremen, alleen kwam het niet tot een akkoord.

Toen duidelijk werd dat Werder om financiële redenen van mij af wilde en ik transfervrij kon vertrekken, hapte Feyenoord razendsnel toe. Toen heb ik direct mijn keuze gemaakt. Er was interesse uit de Premier League en ik kon naar Duitsland, maar ik ben een man van mijn woord. Een aantal clubs wilde wachten en van een avontuur in Saoedi Arabië wordt alleen mijn banksaldo beter. Ik voel me nog teveel voetballer om voor het grote geld te kiezen.

Waarom het gevoel bij Feyenoord wél goed was? Ik vind Feyenoord een heel speciale club, al van jongs af aan. Mouwen opstropen in combinatie met mooi voetbal, dat past bij mij. En de supporters, gruwelijk gewoon! Ook ik heb die 10-0 tegen PSV gezien. Natuurlijk waren de mensen toen boos, maar ze bleven de ploeg wél steunen.

Ik heb altijd gezegd dat als ik als ik mocht kiezen voor welke club in Nederland ik nog zou willen spelen, dat Feyenoord zou zijn. Daarom voelt het heel goed om hier te zijn, zeker na zeven jaren in het buitenland.’

Het volledige verhaal van Elia lees je in de nieuwste uitgave van Feyenoord Magazine. In het officiële clubmagazine komt ook technisch directeur Martin van Geel uitgebreid aan het woord. Hij gaat onder meer in op de bewogen transferzomer van Feyenoord. Verder beantwoordt assistent-trainer Jan Wouters vragen van Legioen-leden en lees je het bijzondere verhaal van Feyenoord-supporter Jack Antonissen.

Feyenoord Magazine valt elf keer per jaar op de mat bij alle Legioen-leden en is daarnaast los in de winkel verkrijgbaar voor € 3,99. Ook Feyenoord Magazine ontvangen? Sluit je dan aan bij Het Legioen via www.hetlegioen.nl.