Elf weetjes over Ridgeciano Haps

Ridgeciano Haps zette dinsdagmiddag zijn handtekening onder een vijfjarige verbintenis bij Feyenoord. Maak kennis met de verdediger aan de hand van elf weetjes.

1.
Ridgeciano Haps werd op 12 juni 1993 geboren in Utrecht. Vorige maand vierde hij zijn 24ste verjaardag.

2.
Haps begon met voetballen bij Zwaluwen Vooruit in Utrecht, voordat hij een deel van de jeugdopleiding van Ajax doorliep. Na een tussenstap bij Elinkwijk, ging hij spelen voor AZ. Haps kwam vervolgens nog een jaar uit voor AFC, voordat hij terugkeerde bij AZ.

3.
Op 28 september 2013 maakte Haps zijn debuut in de Eredivisie voor AZ. In de thuiswedstrijd tegen PSV (2-1) kwam hij kort na rust als invaller in het veld.

4.
Haps werd tijdens de tweede helft van het seizoen 2013-2014 door AZ verhuurd aan Go Ahead Eagles. Hij kwam in tien Eredivisieduels in actie voor de club uit Deventer.

5.
Op 20 februari 2016 maakte Haps zijn eerste doelpunt in de Eredivisie in de thuiswedstrijd met AZ tegen FC Groningen (4-1). In totaal scoorde hij tijdens het seizoen 2015-2016 drie keer in de Eredivisie.

6.
Haps ontwikkelde zich de afgelopen twee seizoenen tot vaste waarde in het elftal van AZ. In twee jaar tijd speelde hij zestig Eredivisiewedstrijden voor de club uit Alkmaar.

7.
Op 12 december 2013 maakte Haps zijn Europese debuut in de Europa League-wedstrijd PAOK Saloniki – AZ. In totaal speelde hij tot dusver twintig Europese wedstrijden, waarin hij één doelpunt maakte (op 8 december 2016 tegen Zenit St. Petersburg).

8.
AZ-trainer John van den Brom maakte zich in november 2016 hard voor een uitverkiezing van Haps voor Oranje. ‘Ik maak hem elke dag mee en ben fan van hem, dat weet hij. Ik hoef niet te kiezen, maar wat mij betreft hoort hij erbij,’ sprak de trainer.

9.
Alleen Terence Kongolo won afgelopen seizoen meer duels in de Eredivisie dan Haps: 70,2 om 69,7 procent.

10.
Op zondag 1 oktober keert Haps met Feyenoord terug in Alkmaar. Die dag staat om 12:30 uur de uitwedstrijd tegen AZ op het programma.

11.
Ridgeciano Haps is te volgen op Instagram via @r.haps

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×