Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
fey-pec%20zwolle-34

El Ahmadi onderuit met Marokko

Karim El Ahmadi heeft vrijdag de vriendschappelijke interland met Marokko tegen Ivoorkust met 1-0 verloren. De middenvelder begon in de basis tijdens het duel in Agadir en werd vijf minuten voor tijd gewisseld. Seydou Doumbia maakte na een uur spelen op aangeven van oud-Feyenoorder Salomon Kalou het enige doelpunt van de wedstrijd. El Ahmadi werd op het middenveld geflankeerd door Hakim Ziyech van FC Twente, die debuteerde voor het Marokkaanse nationale elftal.

Marokko neemt het aanstaande maandag vriendschappelijk op tegen Guinee. De twee interlands gelden als voorbereiding op de start van de WK-kwalificatie later dit jaar.

Bilal Basaçikoglu
Bilal Basaçikoglu begon vrijdag in de basis bij Jong Turkije in de gewonnen EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Wit-Rusland. Dankzij doelpunten van Cenk Sahin en Kenan Karaman werd het 0-2 voor de Turken. Karaman kwam een kwartier voor tijd in het veld voor Basaçikoglu.

Jari Schuurman en Calvin Verdonk
Oranje onder 19 boekte vrijdag een 2-0 overwinning op Liechtenstein onder 19 tijdens het EK-kwalificatietoernooi in Frankrijk. Jari Schuurman speelde de volledige wedstrijd, Calvin Verdonk kwam niet in actie. Twee dagen eerder had het Nederlandse team al met 9-0 gewonnen van Gibraltar onder 19. Schuurman, die toen alleen de tweede helft in actie kwam, scoorde die wedstrijd twee keer. Calvin Verdonk speelde het volledige duel. Oranje onder 19 besluit het toernooi in Frankrijk aanstaande maandag met een wedstrijd tegen het gastland.