fey-pec%20zwolle-34

El Ahmadi met Marokko naar gelijkspel

Karim El Ahmadi heeft maandag de tweede vriendschappelijke interland met Marokko in vier dagen tijd gespeeld. De middenvelder kwam negentig minuten in actie tijdens het thuisduel met Guinee, dat eindigde in 1-1. Afgelopen vrijdag speelde El Ahmadi 85 minuten in de wedstrijd tegen Ivoorkust, die met 1-0 verloren ging. Beide oefeninterlands werden gespeeld ter voorbereiding op de start van de WK-kwalificatie later dit jaar.

Jari Schuurman en Calvin Verdonk
Oranje onder 19 heeft maandag het EK-kwalificatietoernooi in Frankrijk afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen het gastland. Calvin Verdonk speelde de volledige wedstrijd, Jari Schuurman kwam niet in actie. Donny van de Beek maakte kort voor rust het enige Nederlandse doelpunt. Oranje onder 19 was voorafgaand aan de wedstrijd tegen Frankrijk onder 19 door zeges op Gibraltar (9-0) en Liechtenstein (2-0) al zeker van een plaats in de Eliteronde, het laatste kwalificatiemoment voor het EK.