Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Eindelijk weer zege voor Standard Luik

Feyenoord is dit seizoen in de Europa League gekoppeld aan Sevilla FC, Standard Luik en HNK Rijeka. Feyenoord.nl geeft gedurende de groepsfase wekelijks een update over de drie tegenstanders in groep G, met informatie over hun laatst gespeelde wedstrijd en de stand van zaken in de competitie.

Sevilla FC
Sevilla FC verstevigde zondag de vierde plaats in de Primera División. Dankzij een vroeg doelpunt van spits Carlos Bacca – zijn tiende competitiegoal van dit seizoen – won de Europa League-houder met 0-1 bij Rayo Vallecano, terwijl achtervolger Valencia niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen Granada. De formatie van trainer Unai Emery heeft nu 29 punten uit veertien competitiewedstrijden, zeven minder dan de ongenaakbare koploper Real Madrid. Sevilla FC heeft komende donderdag thuis tegen HNK Rijeka aan een gelijkspel voldoende om zich net als Feyenoord te plaatsen voor de volgende ronde van de Europa League.

Standard Luik
Standard Luik boekte zondag sinds 9 november weer eens een overwinning. Feyenoords komende tegenstander in de Europa League won op bezoek bij Sporting Charlois met 0-1, dankzij een doelpunt kort voor rust van Ivan de Camargo. Standard Luik, dat de afgelopen vier officiële wedstrijden verloor, passeerde daardoor de tegenstander op de ranglijst en klom naar de zevende plaats, met slechts vier punten achter de nummer twee Kortrijk. Feyenoord gaat aanstaande donderdag op bezoek in Luik, voor het laatste groepsduel in de Europa League.

HNK Rijeka
HNK Rijeka deed dit weekend een vergeefse aanval op de koppositie. In een rechtstreeks duel met lijstaanvoerder Dinamo Zagreb had de ploeg van Matjaz Kek de tegenstander kunnen passeren op de ranglijst, maar stapte het uiteindelijk met een 3-0 nederlaag van het veld. Daardoor liep de achterstand op Dinamo Zagreb op tot vier punten, terwijl de koploper bovendien een duel minder speelde. Voor Rijeka betekende de afstraffing een slechte generale in de aanloop naar de cruciale wedstrijd tegen Sevilla FC van komende donderdag. Bij een overwinning in Andalusië plaatst Rijeka zich ten koste van de Spanjaarden voor de knock-out fase van de Europa League.