O14PSVuTvW2

Efficiënt Feyenoord Onder 14 te sterk voor PSV

Feyenoord Onder 14 heeft een mooie overwinning geboekt op de leeftijdsgenoten van PSV. De Eindhovenaren waren in eigen huis gevaarlijk, maar de ploeg van hoofdtrainer Davey van den Berg een stuk effectiever: 1-3. Ook de talenten van Feyenoord Onder 17, Onder 15 en Onder 13 wonnen hun wedstrijd. De wedstrijdverslagen van de jeugdwedstrijden en reacties van de trainers lees je hieronder.

Onder 17 wint in het hoge noorden

Met een klein verschil, maar zeer verdiend heeft Feyenoord Onder 17 gewonnen bij FC Groningen Onder 17. De ploeg van trainer Melvin Boel creëerde talloze goede mogelijkheden, waar het er slechts één van wist te benutten: 0-1.

Vanaf het eerste fluitsignaal was Onder 17 sterker dan het stugge FC Groningen. Verdediger Ramon Hendriks, die eerder deze week zijn eerste profcontract bij Feyenoord tekende, kon uit een corner al na drie minuten de score openen. Zijn kopbal van dichtbij werd echter gekeerd door de keeper.

In het vervolg van de eerste helft wist Onder 17 nog twee goede kansen bij elkaar te voetballen voor  Naoufal Bannis en Crysencio Summerville. De poging van laatstgenoemde eindigde op de lat. De talenten van Feyenoord Academy kwamen vlak voor de pauze goed weg toen de thuisploeg ineens een enorme kans kreeg. Een aanvaller omspeelde keeper Thijs Jansen en zag zijn schot vlak voor de lijn weggegleden worden door Melayro Bogarde.

Een kwartier na de rust was het dan eindelijk raak voor Onder 17. Marouan Azarkan had een mooie steekpass in huis op Toshio Lake, die met een schot in de verre hoek scoorde. In het vervolg van de wedstrijd werd FC Groningen niet meer gevaarlijk. Feyenoord verzuimde afstand te nemen, omdat Summerville en Bannis weer niet goed omgingen met een grote kans.

'We hadden het al veel eerder moeten beslissen. 1-4 bij rust had helemaal niet gek geweest,' vond Boel. De oefenmeester kon over het algemeen tevreden zijn over het spel van zijn ploeg. 'In de eerste helft hadden we wat scherper kunnen zijn in de omschakeling naar het verdedigende werk. Aanvallend wisten we goed de ruimtes te vinden.'

FC Groningen Onder 17 – Feyenoord Onder 17 0-1
Scoreverloop
46' 0-1 Lake

Opstelling Feyenoord Onder 17
Jansen, Van der Sloot (55' Hartman), Bogarde, Hendriks, Hoogenboom, Gündüz, Summerville (75' Brugman), Lake, Bannis (70' El Karbachi), De Mooij, Azarkan.

Sterk Onder 15 verslaat FC Volendam

Feyenoord Onder 15 heeft de uitwedstrijd tegen het hoger geklasseerde FC Volendam Onder 15 overtuigend gewonnen. Op een moeilijke beginfase na legde het team van trainer Mark Otten een goede wedstrijd op de mat: 1-3.

De thuisploeg schoot fanatiek uit de startblokken, waardoor Feyenoord-keeper Devin Remie twee keer handelend moest optreden. Eerst was een schot van afstand een prooi voor hem en vooral bij de kans daaropvolgend vanaf de rand van het zestienmetergebied was zijn redding knap.

Na de openingsfase begon het te lopen bij Onder 15 en nam de ploeg het initiatief over in de wedstrijd. Vooral vanaf de rechterkant met back Kars van Veldhoven en aanvaller Mimeirhel Benita werd er veel gevaar gesticht. Na 25 minuten wist Benita na goed voorbereidend werk Saladin Oulad M’hand te bereiken in het zestienmetergebied. Met een schaar passeerde hij zijn tegenstander, waarna hij doeltreffend kon uithalen. Onder 15 hield het goede spel vast tot aan de rust, maar het ontbrak aan vernuft in de eindfase om verder afstand van FC Volendam te nemen.

In de tweede helft kozen de gastheren ervoor om wat meer in te zakken, waardoor Onder15 nog makkelijker op de vijandelijke helft wist te komen. Na ruim vijf minuten werd de score verdubbeld door een prachtige goal van linksbuiten Shiloh 't Zand. Een voorzet van Benita zeilde ver voorbij de tweede paal, maar dat weerhield 't Zand er niet van in één keer uit te halen en schitterend te scoren. De 0-3 kwam op naam van Bienvenue Matabaro, die vlak voor zijn goal al de lat raakte met een kopbal. Een Volendamse verdediger verkeek zich op een dieptepass van Max Christoffel, waarna Matabaro kon scoren.

De wedstrijd leek beslist, maar FC Volendam kreeg enigszins de geest erin door een minuut na de 0-3 de aansluitingstreffer te maken. Een vroege voorzet werd ongelukkig uitverdedigd door een Rotterdamse verdediger, waarna de spits de eretreffer maakte. Ondanks de goede bedoelingen van de thuisploeg om nog wat van de wedstrijd te maken, wist FC Volendam niet meer tot kansen te komen.

Otten hield een goed gevoel over aan de gewonnen wedstrijd. 'We waren bereid om hard voor elkaar te werken waardoor iedereen vanuit zijn kracht kon spelen. Het was daarom een stabiele overwinning.'

FC Volendam Onder 15 – Feyenoord Onder 15 1-3
25' 0-1 Oulad M’hand
41' 0-2 't Zand
49' 0-3 Matabaro
50' 1-3

Opstelling Feyenoord Onder 15
Remie, Van Veldhoven, Veenvliet, Zouan (36' Owusu), Christoffel, Hartjes, Benita, Hokke, Matabaro (59' Papounidi), Oulad M’hand, 't Zand.

Knappe zege Onder 14 bij PSV

Feyenoord Onder 14 heeft drie punten gepakt in de uitwedstrijd tegen PSV Onder 14. De talenten van Davey van den Berg streden hard en troefden de Eindhovenaren af door efficiënt met de kansen om te springen. Het werd 1-3.

Omdat beide ploegen de intentie hadden om te voetballen, werd het een leuke wedstrijd. Onder 14 begon aardig, maar zag in de loop van de eerste helft de druk van PSV toenemen. Na ruim twintig minuten werd de score geopend door de gevaarlijkste speler van de thuisploeg. Na een dieptepass schudde de rechtsbuiten van PSV zijn tegenstander gemakkelijk van zich af waarop hij Tjeerd Dekker passeerde.

Onder 14 liet zich niet van de wijs brengen door de achterstand en bleef doorgaan waar het mee bezig was: hard werken als team, verdedigend niet veel weggeven en er voetballend uit proberen te komen. Enkele minuten na de 1-0 leverde dit de gelijkmaker op. Jaden Slory, die net als Shannon de Wind namens Onder 13 in de basis stond, was de maker. Na een steekpass omspeelde hij de keeper om vervolgens de bal in het lege doel te schuiven.

Vlak voor de pauze kreeg PSV Onder 14 een aardige kans om weer op voorsprong te komen. Uit een corner werd de bal net over gekopt. Het leek erop dat er met een gelijke stand gerust ging worden, totdat Onder 14 in de slotminuut nog een goede aanval opzette. Verdediger Henock Ket dribbelde in en had een splijtende pass in huis op Jamal Ourhris. De spits nam de bal goed mee en rondde snel af: 1-2.

In de tweede helft kreeg Onder 14 steeds meer grip op de gevaarlijke rechtsbuiten van de Eindhovenaren, waardoor PSV niet veel kansen kon creëren. Om aan alle twijfels een einde te maken, sloeg Onder 14 ook in de slotminuut van de tweede helft toe. Dit keer was het Remsey van der Linden die de bal meegaf en Délano van der Heijden. Op een vergelijkbare manier als bij de 2-1 van Ourhris wist hij de derde Rotterdamse treffer te maken.

Van den Berg keek met een goed gevoel terug op de prestatie van zijn elftal. 'Zij hadden iets meer balbezit en kansjes, maar wij waren effectiever. Als team zijn we echt voor elkaar door het vuur gegaan.'

PSV Onder 14 – Feyenoord Onder 14 1-3
23' 1-0
31' 1-1 Slory
35' 1-2 Ouhris
70' 1-3 Van der Heijden

Opstelling Feyenoord Onder 14
Dekker, Van Wingerden, Bogarde, Ket, De Blok (62' Mohamedhoesein), Oetoehganal, Van der Heijden, Van der Linden, Slory (57' Lopes Varela), Ourhris, De Wind (53' De Moes).

Foto's Thomas van Wingerden

Zuinige overwinning Onder 13 bij Willem II

Met een miniem verschil van 0-1 heeft Feyenoord Onder 13 de uitwedstrijd bij Willem II gewonnen. De winnende treffer voor het team van Gaston Taument werd in de tweede helft gemaakt door Rico Speksnijder.

Taument was niet heel erg te spreken over de eerste helft van zijn ploeg. 'We hadden veel balbezit, maar deden er veel te weinig mee. Het tempo was te laag en het ontbrak aan diepte in het spel.' Onder 13 werd wel enkele keren gevaarlijk en de grootste kans was voor spits Jordan Zirkzee. Uit een voorzet vanaf links werkte hij de bal net over. Aan de andere kant kwam Feyenoord een keer heel goed weg. In het eigen zestienmetergebied was Luciano Pronk te laat met een sliding, maar de scheidsrechter zag er geen strafschop in.

Na rust werd het spel va Onder 13 wat beter en kwam er meer beleving in het team. Toch werd de thuisploeg twee keer gevaarlijk uit corners. Eerst moest Antoni Milambo een bal van de lijn halen en enkele minuten later werd een inzet van binnen het doelgebied fraai over de lat getikt door keeper Bram Oskam.

Halverwege de tweede helft viel de beslissing toen Pronk vlak voor het zestienmetergebied een vrije trap kreeg. Het schot van Mike Kleijn werd gekeerd door de keeper, die de bal niet kon klemmen. Dit gold ook voor de inzet erna van Ronaldo Hiwat, waarna het bij de derde kans via de voet van Speksnijder raak was. Na deze 0-1 kwam de overwinning van Onder 13 niet meer in gevaar.

Volgende week speelt Feyenoord Onder 13 als koploper van de competitie de topper tegen nummer twee Sparta Onder 13.

Willem II Onder 13 – Feyenoord Onder 13 0-1
46' 0-1 Speksnijder