Fanshop
Fanshop
FullSizeRender

Eerste internationals sluiten weer aan op Varkenoord

Feyenoord heeft maandag de eerste training afgewerkt in aanloop naar het thuisduel met PEC Zwolle van aanstaande zondag. Trainer Giovanni van Bronckhorst had hierbij meer spelers tot zijn beschikking dan vorige week, omdat een aantal spelers is teruggekeerd van internationale verplichtingen.

Bilal Basaçikoglu meldde zich maandag weer in De Kuip, nadat hij vorige week voor het eerst deel uitmaakte van het nationale team van Turkije. In het duel met Kosovo (2-0 voor Turkije) kreeg de buitenspeler afgelopen zaterdag geen speelminuten. Renato Tapia keerde vervroegd terug uit Peru. De middenvelder kreeg vrijdag tegen Paraguay een gele kaart en is geschorst voor de WK-kwalificatiewedstrijd van Peru tegen Brazilië (woensdag).

Steven Berghuis en Tonny Vilhena, die gisteren met Oranje terug reisden uit Luxemburg, waren nog niet van de partij op het koude Varkenoord. Ook Nicolai Jørgensen, Gustavo Hamer, Mo El Hankouri en Justin Bijlow ontbraken, omdat zij de komende dagen nog in actie komen voor hun land.

Karim El Ahmadi, die kampt met een voetblessure, liet zich eveneens nog niet zien op het trainingsveld. Rick Karsdorp sloot wel weer aan bij de groep, nadat hij vorige week met liesklachten kampte.

De maandagtraining was de eerste van twee openbare sessies deze week. Ook de woendagtraining, die start om 10:30 uur, is toegankelijk voor publiek. Op dinsdag, vrijdag en zaterdag zijn de trainingen besloten, terwijl de selectie donderdag een rustdag heeft.