Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
streetleague5

Drukte bij kick-off nieuwe seizoen Feyenoord Street League

Het nieuwe seizoen van de Feyenoord Street League heeft woensdagmiddag haar kick-off beleefd met een toernooi bij De Kuip. Aan de spoorzijde van het stadion waren vier opblaasvelden te vinden, waarop de 22 teams die dit seizoen deelnemen aan de straatvoetbalcompetitie van Feyenoord het voor het eerst tegen elkaar opnamen. Aanstaande zondag gaat de Feyenoord Street League echt van start, met de eerste competitiewedstrijden op de pleintjes in Rottedam.

De Feyenoord Street League is dit seizoen fors uitgebreid ten opzichte van afgelopen jaar. Waar er toen nog twaalf teams deelnamen aan de competitie, hebben zich dit jaar 22 teams ingeschreven. De spelers zijn allemaal tussen de 9 en 12 jaar en afkomstig uit de Rotterdamse deelgemeenten Feijenoord, Charlois of IJsselmonde. Tijdens een eerdere bijeenkomst in De Kuip kozen de ploegen allemaal zelf een teamnaam, terwijl de teams ook allemaal hun eigen tenues kregen.

Een van de deelnemende teams is FC Jeugdveld, dat de thuiswedstrijden dit seizoen speelt op het speelveld in Slinge dat de naam draagt van Bruno Martins Indi. ‘Het koste weinig moeite om een ploeg op de been te krijgen, de kinderen waren direct enthousiast’, vertelde FC Jeugdveld-trainer Hassan Kerzazi tijdens het toernooi bij De Kuip. ‘We gaan dit seizoen elke woensdag trainen op het veldje, waarbij we natuurlijk niet alleen op het voetbal letten, maar ook proberen om de kinderen sportief te laten spelen en normen en waarden mee te geven.’

Daarmee verwoordde Kerzazi direct een belangrijk doel van de Feyenoord Street League. In de competitie kunnen ploegen niet alleen punten behalen door wedstrijden te winnen, maar ook door sportief te spelen of door klussen buiten de wedstrijden om uit te voeren, zoals het schoonhouden van het eigen speelveld.

‘Het is heel goed dat deze competitie georganiseerd wordt’, zei Kerzazi. ‘In Rotterdam worden steeds meer voetbalveldjes aangelegd, nu worden die ook goed benut. Het is heel goed dat er nu echt een competitie wordt georganiseerd, ook nog eens door Feyenoord. Dat is de grootste club van de stad en heeft voor iedereen een enorme uitstraling.’

Enkele van de eerste wedstrijden tijdens het toernooi bij De Kuip werden zondag gefloten door algemeen directeur Eric Gudde, Elvis Manu en Sven van Beek. Hun optredens konden op veel publieke belangstelling rekenen, terwijl zowel supporters als spelers na afloop van de gelegenheid gebruik maakten om een handtekening te scoren.

De Feyenoord Street League is één van de projecten waarmee Feyenoord de samenleving op een positieve manier probeert te beïnvloeden. Meer informatie over de maatschappelijke projecten van de club is te vinden op www.feyenoord.nl/mvo.