Fanshop Tegemoetkoming
Fanshop Tegemoetkoming
AS3I7590

Dromen en dribbelen tijdens Talentendagen op Varkenoord

Het was koud, het was nat, maar dat weerhield honderden jonge voetballertjes er maandag niet van om hun voetbalkunsten te laten zien tijdens de Talentendagen op Varkenoord. In totaal proberen maandag en dinsdag 1.200 jongens, geboren tussen 1 januari 2006 en 31 december 2011, een plek bij Feyenoord Academy te verdienen.

Eén-tweetje met Berghuis
De jongetjes die waren ingedeeld in de sessie van maandagmiddag half drie hadden geluk. Zij mochten hun kunsten niet alleen laten zien aan de trainers en scouts van de jeugdopleiding, maar ook aan acht spelers die 24 uur eerder nog aan de aftrap stonden van Feyenoord – PSV. En het werd nog mooier: de Feyenoorders trapten zelfs een balletje mee. Zo kon het gebeuren dat aan het einde van de middag ouders werden bijgepraat over duels met Eric Botteghin, één-tweetjes met Steven Berghuis en high-fives met Terence Kongolo en Tonny Vilhena, die zelf de volledige jeugdopleiding van Feyenoord doorliepen.

Van Sneek tot Sittard
Sommige kinderen hadden alle tijd om tijdens de terugreis hun belevenissen te bespreken, want de aanmeldingen kwamen uit het hele land. Van Sneek tot Sittard. ‘Ook dit jaar zijn de Talentendagen weer maximaal bezet,’ vertelt coördinator jeugdscouting James van der Kraan. ‘Dat geeft aan dat Feyenoord leeft en dat veel kinderen graag bij ons willen voetballen. Wat wij vooral willen, is de kinderen een mooie Feyenoord-belevenis bieden. Dat doen we door hen op Varkenoord te laten voetballen, maar bijvoorbeeld ook door hen een rondleiding door De Kuip te bieden.’

Talenten
Al dribbelend dromen de jonge voetballertjes van een doorbraak aan de overkant van de weg, in De Kuip. Maar dat is slechts voor een klein aantal van de deelnemers weggelegd, vertelt Van der Kraan. ‘Als er grote talenten tussen zitten, zijn die natuurlijk van harte welkom bij onze club. Momenteel hebben we zeven jongens in de Academy, die we vorig jaar tijdens de Talentendagen hebben ontdekt. En ook dit jaar heb ik al weer een aantal goede spelertjes gezien die we graag nog een keer uitnodigen op Varkenoord.’

Reportage Feyenoord TV
In Feyenoord TV is dinsdagavond (18:50 uur, FOX Sports) een reportage te zien van de Talentendagen op Varkenoord. Het dagelijkse clubprogramma gaf onder meer een GoPro-camera aan Steven Berghuis, waarmee hij unieke beelden maakte.