basisplaatje_logo_academy

Doelpuntloos gelijkspel Feyenoord A1 in België

Feyenoord A1 heeft zaterdag een oefenwedstrijd tegen Waasland Beveren gelijk gespeeld. In België werd het 0-0. De ploeg van trainer Roy Makaay neemt het zondag op tegen de leeftijdgenoten van Zulte Waregem. Feyenoord B1 won van ADO Den Haag B1 met 0-2, terwijl B2 te sterk was voor Brabant United (2-4). Feyenoord C1 versloeg VVV C1 met 3-1. De C2 had niets te duchten van NAC Breda C2 (5-1) en Feyenoord D1 won met een minimaal verschil van ADO Den Haag D1 (0-1).

DOELPUNTLOOS GELIJKSPEL VOOR FEYENOORD A1 IN BELGIË

Feyenoord A1 heeft zaterdagmiddag het oefenduel met het Belgische Waasland Beveren met 0-0 gelijkgespeeld. De ploeg van trainer Roy Makaay was op een 'dramatisch' veld heer en meester, maar maakte de kansen niet af. 'Over de hele wedstrijd heb ik zo'n twaalf kansen geteld, waarvan 6 grote', sprak Makaay.

Feyenoord A1 begon prima aan het oefenduel. Bij rust hadden de Rotterdammers met twee doelpunten verschil voor moeten staan, vond Makaay. 'We speelden verder bij vlagen prima en over de verdediging ben ik tevreden. We stonden goed. Zij hebben één kans gehad.'

Makaay trad aan met een combinatie van de A1 en A2. 'Het was een jonge ploeg met veel eerstejaars A-spelers. Het is belangrijk dat dit weekend iedereen aan spelen toekomst.' Zondag speelt Feyenoord A1 tegen Zulte Waregem. Dan zal Makaay andere spelers speeltijd gunnen.

Waasland Beveren - Feyenoord A1 0-0

Opstelling Feyenoord A1: Miazek; Gronsveld, Koomen, Van der Pijl (60' James), Absalem; Korporaal, Van der Struis, Hamer (66' El Hankouri); De Vos, Den Hoedt (75' Klooster), Manusama (66' Van Eijk).

FEYENOORD B1 DANKZIJ STERKE EERSTE HELFT LANGS ADO

Feyenoord B1 sleepte de overwinning op ADO Den Haag (0-2) zaterdag voor rust binnen. Na veertig minuten stond er een 0-2 voorsprong voor de Rotterdammers op het scorebord door doelpunten van Tarik Fagrach en Mats Knoester. Daar bleef het bij.

Over het eerste deel van de wedstrijd had trainer Cor Adriaanse niets te klagen. Zijn ploeg bouwde goed op en zocht de vrije man aan de zijkanten. Het ging zoals Adriaanse graag ziet en toen Tarik Fagrach de score uit een voorzet van Salih Anez opende, kon de coach helemaal tevreden zijn. Vlak voor rust werd het ook nog 0-2 uit een kopbal van Mats Knoester en die score kon Feyenoord na de pauze gaan uitbouwen.

In de tweede helft haalde B1 niet het niveau van voor rust. 'We voetbalden niet meer, zochten de ruimtes niet meer en gingen te veel lopen met de bal', reageerde Adriaanse. 'We liepen onszelf over de kop. Dan ziet het er niet meer uit. We hadden zo moeten blijven spelen als voor rust.'

ADO Den Haag B1 - Feyenoord B1 0-2

20' 0-1 Tarik Fagrach
35' 0-2 Mats Knoester

Opstelling Feyenoord B1: Bijlow; Bijl, Smulder, Knoester, Anez; Janga, Fagrach (65' Tilborg), Roffelsen; Fernandes, Robertha, Chong.

MOEIZAAM SCOREND FEYENOORD B2 WINT TOCH RUIM

Scoren blijft een aandachtspunt bij Feyenoord B2. De ploeg van trainer Marcel Koning won zaterdag op bezoek bij Brabant United overtuigend met 2-4, maar toch werden er weer veel kansen gemist. 'Ik ben tevreden over het spel, maar we scoren gewoon heel moeilijk', zei Koning.

Al na drie minuten keek Feyenoord B2 in Brabant tegen een achterstand aan na een mooi doelpunt van de thuisploeg. Vanaf dat moment speelden de Rotterdammers echter vrijwel alleen nog maar op de helft van de thuisploeg. 'We speelden goed positiespel en het baltempo was hoog', zag Koning. Kansen kreeg Feyenoord genoeg, maar bij rust stond het toch nog slechts 1-2 door doelpunten van aanvallers Cheick Toure en Edin Bibuljica.

In de tweede helft bleef het spelbeeld in het begin onveranderd. Weer waren het de bezoekers die domineerden. Het leverde meteen de 3-1 op na een doelpunt van Dylan Vente. Vervolgens regende het weer gemiste kansen, waarna Yesin van der Pluijm alsnog de bevrijdende 1-4 op het scorebord bracht. Dat Brabant United in de slotminuut nog de 2-4 maakte, was slechts voor de statistieken. 'We hebben 60 minuten goed gespeeld, alleen het is een beetje frustrerend dat we zoveel kansen missen', sprak Koning. 'Nu kunnen we ons opmaken voor twee leuke wedstrijden tegen Ajax.'

Brabant United - Feyenoord B2 2-4

3' 1-0
12'1-1 Cheick Toure
22'1-2 Edin Bibuljica
42'1-3 Dylan Vente
56'1-4 Yesin van der Pluijm
80'2-4

Opstelling Feyenoord B2: Beukers; Reith (64' De Roy van Zuydewijn), Van Wetten, Van der Pluijm, Malacia; Wehrmann (58' Blesgraaf), Kubilinskas, Van Mullem; Bibuljica, Vente (51' Choukoud) en Toure.

FEYENOORD C1 MET MOEITE VOORBIJ VVV C1

Gemakkelijk ging het zaterdagmiddag niet voor Feyenoord C1, maar de ploeg van trainer Jeffrey Oost pakte tegen VVV C1 wel de drie punten (3-1). 'We hadden heel veel moeite met het felle spelletje dat VVV speelde', merkte Oost.

Feyenoord C1 werd vanaf de eerste speelminuut fel onder druk gezet door VVV C1. De thuisploeg had veel moeite om daarmee om te gaan. Door fouten in de opbouw en snel omschakelen van de bezoekers, waren de eerste drie grote kansen dan ook voor VVV.

Toch liet ook Feyenoord C1 zich zien. De Rotterdammers kwamen uit een kopbal van Lion Kalentjev op voorsprong, waarna het niet veel later weer gelijk werd.'En daarna werden er nog twee doelpunten om onbegrijpelijke redenen afgekeurd', baalde Oost.

Na de rust ging Feyenoord C1 stug verder waar de ploeg voor rust mee was begonnen. De Rotterdammers namen zelfs nog meer het heft in handen door goed samenspel. 'We hebben het goed opgepakt en kregen ook meer ruimte', sprak Oost tevreden na de 3-1 overwinning op VVV.

Feyenoord C1 - VVV C1 3-1

27' 1-0 Lion Kalentjev
33' 1-1
59' 2-1 Simon Loshi
66' 3-1 Lion Kalentjev

Opstelling Feyenoord C1: Ghennem; Van Ewijk, De Kubber, Lewis (38' Hoogenboom), Loshi; Geertruida, Huijgen, Heijberg; Reboe (36' El Bouchataoui), Kalentjev en Amadin.

FEYENOORD C2 HEEFT GEEN KIND AAN NAC C2

Feyenoord C2 is gestegen naar de vierde plaats op de ranglijst. De Rotterdammers wonnen zaterdagmorgen met ruime cijfers van NAC Breda C2 (5-1) en kwamen daardoor op gelijke hoogte met de Brabanders, maar wel met twee duels minder gespeeld. 'De eerste helft was genieten, de tweede stukken minder, maar ik ben wel tevreden', reageerde trainer Edwin de Graaf.

Feyenoord C2 schoot op Varkenoord tegen NAC Breda uit de startblokken. De thuisploeg had al in de openingsfase vier goede mogelijkheden om de score te openen. Door onoplettendheid in de achterhoede, waren het juist de bezoekers die de leiding namen (0-1). Uit het veld geslagen was de ploeg van De Graaf daarna allerminst. 'We hebben goed doorgevoetbald. Het was misschien wel de beste eerste helft van het seizoen', vond de coach.

Nog voor de pauze had Feyenoord C2 de achterstand omgebogen in een 4-1 voorsprong. In de tweede helft zorgde Toshio Lake er nog voor dat de 5-1 op het scorebord kwam, maar meer dan dat werd het niet. 'Je wisselt vier keer door en de spelers werden gemakzuchtig. Het was stukken minder', aldus De Graaf.

Feyenoord C2 - NAC Breda C2 5-1

11' 0-1
15' 1-1 Wouter Burger
20' 2-1 Wouter Burger (strafschop)
33' 3-1 Pepijn Doesburg
35' 4-1 Ezra Hoogenboom
68' 5-1 Toshio Lake

Opstelling Feyenoord C2: Van den Berg; Hall, Rustveld, Hoogenboom (48' De Mooij), Hartman (60' Den Haan); Gunduz (55' El Karbachi), Burger (45' Lake), Yates; Summerville, Doesburg en Azarkan.

FEYENOORD D1 IS VERZEKERD VAN PLEK BIJ EERSTE VIER

Feyenoord D1 heeft zich zaterdagmorgen door een overwinning op ADO Den Haag D1 (0-1) verzekerd van een plek bij de eerste vier in de najaarspoule. De ploeg van trainer Gaston Taument weet daardoor zeker dat het na de winterstop aan de bak kan in een zware competitie. Dat was volgens Taument het lichtpuntje van de dag. 'We speelden een matte wedstrijd.'

Op bezoek bij ADO Den Haag was van een goede wedstrijd geen sprake, volgens Taument. 'Het baltempo was laag en we toonden weinig initiatief. Niet dat we in de problemen kwamen, maar goed ging het ook niet.'

Het hoogtepunt uit de wedstrijd was het doelpunt van aanvaller Tiago Cukur. Hij kopte een voorzet binnen van Robyn Esajas, die eerst drie man passeerde voor hij de bal op maat voor gaf. 'Dat was het enige dat er goed uitzag', vond Taument. 'Wij kunnen veel beter. Na de winterstop kunnen we in ieder geval aan de bak.'

ADO Den Haag D1 - Feyenoord D1 0-1

10' 0-1 Tiago Cukur

Opstelling Feyenoord D1: Van der Last; Papendrecht, Valk (17' Brugman), Bogarde, Esajas; Zitman, Kramer (42' Tel), Omgba; Lopes Oliveira (50' Kasius), Cukur (50' Naujoks) en Van der Zeeuw (50' Deurloo).