Fanshop Tegemoetkoming
Fanshop Tegemoetkoming

Doelpunten Van Hooijdonk bij mooiste goals in UEFA-historie

Twee goals van Pierre van Hooijdonk zijn genomineerd als mooiste doelpunt uit de historie van de UEFA. De Europese voetbalbond bestaat zestig jaar en heeft hiervoor de zestig mooiste doelpunten uit diverse Europese toernooien op een rij gezet. Voetbalfans uit heel Europa kunnen tot 25 november hun stem uitbrengen op hun favoriete doelpunt.

De doelpunten van Van Hooijdonk die kans maken op deze prestigieuze titel zijn allebei gemaakt in het toernooi om de UEFA Cup van het seizoen 2001-2002. Naast zijn rake vrije trap in de finale tegen Borussia Dortmund, is ook zijn doelpunt in de uitwedstrijd tegen SC Freiburg genomineerd. De spits schoot toen een vrije trap vanaf een vrijwel onmogelijke positie aan de zijkant van het veld binnen.

Van Hooijdonk bevindt zich met zijn nominaties in goed gezelschap. De UEFA selecteerde verder doelpunten van onder anderen Zinedine Zidane, Gheorghe Hagi, Zlatan Ibrahimovic, Rui Costa, Marco van Basten, Lionel Messi, Arjen Robben, Pavel Nedved, Cristiano Ronaldo, George Weah en Luis Figo.  

Stemmen op de doelpunten van Pierre van Hooijdonk kan via www.uefa.com/60-years. Zijn doelpunt tegen Freiburg is hier te bekijken, zijn goal tegen Borussa Dortmund kijk je hier terug