Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Legends
Dirk%20Kuyt%20Testimonial-35

Dirk Kuyt neemt in stijl afscheid als profvoetballer

Dirk Kuyt heeft zijn carrière als profvoetballer op een prachtige manier afgesloten. In de Dirk Kuyt Testimonial scoorde hij in de slotminuut vanaf de strafschopstip, waarna voor het einde van zijn afscheidswedstrijd werd gefloten en het legioen de handen stuk klapte voor het clubicoon.

De goal van Kuyt was het hoogtepunt op een dag vol unieke momenten, met onder meer een optreden van dj-duo W&W, een voorwedstrijd tussen de zonen van de ex-internationals Robin van Persie, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Ruud van Nistelrooy, John Heitinga, Joris Mathijsen en Dirk Kuyt en uiteraard de afscheidswedstrijd zelf.

Weerzien met het legioen
Voor een hoop spelers, onder wie Jerzy Dudek, Ron Vlaar en Terence Kongolo, was de Dirk Kuyt Testimonial een mogelijkheid om voor even terug te keren bij de club waar ze ooit voor speelden. Anderen, zoals Steven Gerrard, Wesley Sneijder en Phillip Cocu, reden speciaal voor de afscheidswedstrijd van Kuyt naar De Kuip.

Daar barstte om 14:00 uur een voetbalspektakel los met grote namen die zorgden voor fraaie doelpunten. Zo won ‘Team Vrienden van Dirk’ voor rust met 2-3 van ‘Team Feyenoord’, door goals van Pierre Webó, Andy Carroll en Luis Garcia, maar lieten Pierre van Hooijdonk en Denny Landzaat de volle Kuip twee keer juichen.

Na de pauze was het de beurt aan ‘Team Oranje’, met onder anderen Robin van Persie in de gelederen. De routinier hielp het team met (oud-)internationals met twee goals aan een 2-3 overwinning, ondanks een prachtige gelijkmaker van Bilal Basaçikoglu. Maar het slotakkoord was voor de man om wie het allemaal draaide.

Hartverwarmend afscheid
Arbiter Pieter Vink legde de bal op de stip na een overtreding van Heitinga in het strafschopgebied en dat bood Kuyt de kans om afscheid te nemen met een doelpunt. Hij bleef vanaf elf meter ijzig koel en liet keeper Edwin van der Sar kansloos met een schot in de rechterbenedenhoek. 

Kuyt liep daarna met zijn gezin nog één laatste ereronde in De Kuip en ging onder luid gejuich van het veld. De wereldsterren die voor hem naar Rotterdam waren gekomen – met daartussen de coaches Ronald Koeman, Ruud Gullit en Louis van Gaal - vormden een erehaag op weg naar de spelerstunnel en zwaaiden de 104-voudig international op een hartverwarmende wijze uit.

43c03baccbb4e5f2e1fdb4914d6b2c39_2000_2000_feyMediaBlackWhite.JPG
c603c8aba67fa7b6fe94a4717926c5af_2000_2000_feyMediaBlackWhite.JPG
d282ef4db5971f368f0d3241f01554ee_2000_2000_feyMediaBlackWhite.JPG