Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
pelle-juich

Dinsdag succesvolle speeldag voor Feyenoord

Feyenoord gaat dinsdagavond op bezoek bij Roda JC Kerkrade, in de 22ste speelronde in de eredivisie. Het is voor Feyenoord een zeldzaamheid dat competitieduels op dinsdag worden afgewerkt. Sinds de invoering van het betaald voetbal in 1954 speelde Feyenoord in totaal nog maar 26 competitiewedstrijden op dinsdag, waarvan elf keer uit.

Feyenoord presteerde tot dusver zeer goed in de competitieduels die op dinsdagen werden gespeeld. Van de 26 wedstrijden werden er 23 niet verloren. Van de elf tot dusver gespeelde uitwedstrijden op dinsdagen won Feyenoord er zes en werd drie keer gelijk gespeeld. Twee duels gingen verloren.

In totaal bleef Feyenoord in 88,5 % van de competitiewedstrijden op dinsdag ongeslagen. Daarmee is de dinsdag een van de ‘beste’ speeldagen voor Feyenoord. Alleen op maandagen en donderdagen presteert Feyenoord beter in de competitie. Van de 23 op donderdag gespeelde duels bleef Feyenoord in 91,3 % ongeslagen. Ook speelde Feyenoord twee keer in de historie een competitiewedstrijd op maandag, beide keren werd gewonnen.