Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
20140926_sl_vs

Derde seizoen Feyenoord Street League van start

Aanstaande zondag worden de eerste wedstrijden van het derde seizoen van de Feyenoord Street League gespeeld. In totaal doen er 24 teams mee, die verdeeld zijn over drie competities in de voormalige deelgemeenten Feijenoord, IJsselmonde en Charlois. Alle deelnemende teams zijn eerder deze week uitgenodigd in De Kuip voor een startbijeenkomst. Hier kregen alle spelers en begeleiders uitleg over het nieuwe seizoen, moest een teamnaam worden opgegeven en kregen de spelers hun tenues uitgereikt.

Circa veertig procent van de spelers in het nieuwe seizoen heeft al eerder deelgenomen aan de Feyenoord Street League. Dit seizoen neemt er in Charlois voor het eerst een team deel dat volledig bestaat uit meisjes. Ook een meerderheid van de overige teams heeft tenminste één meisje in de selectie.

Naast de competitie nemen de teams ook deel aan een bekertoernooi. Waar dit voorgaande jaren nog plaatsvond op één dag, wordt dit toernooi nu gedurende het seizoen op woensdagen afgewerkt. De bekerfinale wordt op de finaledag gespeeld, als ook de winnaar van het ‘Geen Woorden Maar Daden’ klassement bekend wordt.

Het volledige speelschema van de Feyenoord Street League is te vinden op www.feyenoordstreetleague.nl