Debuut Graafland voor Oud-Feyenoord in Klassieker

Ronald Graafland heeft zaterdag zijn debuut gemaakt voor Oud-Feyenoord. De 36-jarige keeper verdedigde het doel in de benefietwedstrijd tegen Lucky Ajax in Katwijk, die met 4-3 verloren ging. Oud-Feyenoord keek bij rust tegen een 4-0 achterstand aan, maar kwam in de tweede helft nog dicht bij een gelijkspel door doelpunten van Pieter Collen (2x) en Edwin de Graaf.

Voor Oud-Feyenoord kwamen verder onder meer Peter Houtman, Ben Wijnstekers, Regi Blinker, Patrick Paauwe en Leonardo Dos Santos in actie. De aftrap van de wedstrijd werd verricht door mevrouw Moulijn, de weduwe van Feyenoords clubicoon Coen.

De opbrengst van de benefietwedstrijd tussen Oud-Feyenoord en Lucky Ajax is bestemd voor de Dutch CAA Foundation, een stichting die geld inzamelt om onderzoek te doen naar de hersenziekte CAA.

Ronald Graafland nam na afloop van het afgelopen seizoen na vier jaar als derde doelman afscheid van Feyenoord. In de nieuwste editie van Feyenoord Magazine kijkt hij in een uitgebreid interview terug op zijn jaren in De Kuip.