Fanshop
Fanshop
fey-vites-5

De tegenstander: Vitesse wil in De Kuip zegereeks uitbreiden

Op zoek naar de succesformule om Feyenoord te verslaan, werkte Vitesse vrijdag de laatste training af in de beslotenheid van stadion Gelredome. Na drie overwinningen op rij hoopt de ploeg van trainer Henk Fraser zaterdagavond te kunnen stunten in De Kuip.

Bekerzege
Vitesse trapte afgelopen woensdagavond niet in dezelfde valkuil als Go Ahead Eagles. De Arnhemmers rekenden in de achtste finales van de KNVB Beker gedecideerd af met de amateurs van De Jodan Boys (4-0) en voegden zich daardoor, net als Feyenoord, bij de laatste acht van het bekertoernooi.

Crisis bezworen
De overwinning op de amateurs was al weer de derde zege op rij, nadat eerder Sparta Rotterdam (0-1) en PEC Zwolle (3-1) er al aan moesten geloven. Met de winst op Zwolle bezwoer Vitesse begin december een crisis, want tot dat duel had de ploeg liefst zes wedstrijden op rij niet gewonnen. De witte zakdoekjes in het Gelredome na het gelijkspel tegen Excelsior (eind november) impliceerden dat een deel van de Arnhemse aanhang het na vijf maanden al niet meer ziet zitten in trainer Henk Fräser.

Wisselvallig
Onder leiding van de oud-speler van Feyenoord kent Vitesse tot nu toe een wisselvallig seizoen. De ploeg boekte alleen nog overwinningen op clubs uit het rechterrijtje, maar die winstpartijen brachten Vitesse zelf inmiddels naar het linkerrijtje. Met 25 punten, slechts twee minder dan nummer vijf AZ, bezetten de Gelderlanders momenteel de achtste plaats in de Eredivisie.

Verloren zoon
Een belangrijke pion in het spel dat Fräser zijn ploeg laat spelen, is Ricky van Wolfswinkel. De aanvaller werd afgelopen zomer als ‘verloren zoon’ teruggehaald naar Arnhem, vooral voor de doelpunten. Op dat vlak stelt Van Wolfswinkel niet teleur, want in vijftien competitieduels mikte hij tot nu toe acht keer raak.