Fanshop
Fanshop
visual_roda_fey

De tegenstander: sterke rentree Roda JC op hoogste niveau

Vijf gespeeld, tien punten. Bij Roda JC Kerkrade is er nu het eerste elftal zo goed presteert alle reden voor een goed humeur. De Limburgse club heeft zich genesteld tussen de bovenste ploegen van de Eredivisie, waar het ruim een jaar geleden nog jammerlijk uit degradeerde. Tot op heden wist alleen Vitesse te winnen van de Limburgers, die zelf onlangs een mooie uitoverwinning bij AZ boekten.

Roda JC Kerkrade grijpt de wedstrijd van aanstaande zondag tegen Feyenoord aan om uitgebreid stil te staan bij de onlangs overleden Dick Nanninga. Als aanvaller groeide hij tussen 1974 en 1982 met zijn vele doelpunten – Nanninga is nog altijd topscorer aller tijden van Roda – uit tot boegbeeld van de Limburgse club. Nanninga overleed op 21 juli van dit jaar, na een ziekbed, op 66-jarige leeftijd.

Het huidige Roda is juist in de spitspositie nog zoekende. Hoofdtrainer Darije Kalezic heeft er met de onlangs aangetrokken Tomi Juric een centrumaanvaller bij, maar de Australisch international wacht nog op zijn debuut. De van Western Sydney Wanderers overgekomen speler heeft zijn werkvergunning binnen, maar kampte eerder deze week nog met een lichte enkelblessure.

Vooralsnog is het met name Edwin Gyasi die voorin bij Roda JC de show steelt. De watervlugge aanvaller heeft met Telstar, De Graafschap, FC Twente en Heracles Almelo al bij heel wat clubs gespeeld, maar lijkt dit seizoen in Limburg definitief door te breken op het hoogste niveau. Gyasi kwam tot op heden in alle Eredivisieduels van Roda in actie en tekende in deze wedstrijden voor één doelpunt.