Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

De tegenstander: PSV staat voor periode vol topduels

PSV speelt aanstaande zondag tegen Feyenoord de eerste topwedstrijd van het seizoen. Daarvan zullen er voor de landskampioen de komende maanden nog veel volgen, want met Manchester United, VfL Wolfsburg en CSKA Moskou treft het in de groepsfase van de Champions League drie tegenstanders van formaat.

Zeker naar de duels met United wordt in Eindhoven uitgekeken, want al een paar maanden na zijn vertrek naar de Engelse grootmacht zal Memphis Depay terugkeren in het voor hem zo vertrouwde Philips Stadion. Naast de vele bekende gezichten zal hij daar ook zijn opvolger Maxime Lestienne treffen, die links voorin inmiddels zijn eerste drie wedstrijden voor PSV achter de rug heeft.

De Belg kwam in die wedstrijden nog niet tot scoren, terwijl PSV met FC Groningen tot op heden dit seizoen de ploeg is die het vaakst van binnen het zestienmetergebied schiet op het doel van de tegenstander. Gemiddeld tien keer per Eredivisieduel wordt de keeper van de tegenstander van dichtbij op de proef gesteld, alleen leidt vooralsnog slechts 11% van de doelpogingen van PSV tot een treffer.

Feyenoord is gewaarschuwd, want ondanks dat PSV al twee keer gelijkspeelde weet het dus wel degelijk kansen af te dwingen. Dat deze mogelijkheden vroeg of laat meer doelpunten gaan opleveren lijkt een kwestie van tijd. Want naast goalgetter Luuk de Jong heeft ook Lestienne bewezen gemakkelijk het net te kunnen vinden. Bij Club Brugge maakte hij al eens zeventien competitiedoelpunten in één seizoen, wat overtuigende cijfers zijn voor een buitenspeler.

Uitgelicht
Cijfers gemiddeld per wedstrijd