Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
fey-pec%20zwolle-masc27

De tegenstander: PEC Zwolle zint op hernieuwd succes in De Kuip

Bij PEC Zwolle weten ze hoe het is om een bekerwedstrijd in De Kuip te spelen. De ploeg van trainer Ron Jans haalde de afgelopen twee seizoenen de eindstrijd van het bekertoernooi, waarbij het de editie van 2014 met een sensationele 5-1 overwinning op Ajax afsloot en zo de bekerwinst met tienduizenden supporters kon vieren. ‘Dat seizoen hadden we een gunstige loting’, zei Jans eerder deze week tegen Fox Sports. ‘Nu komt de grootste uitdaging meteen al, en daar heb ik echt zin in.’

De succesvolle coach refereerde aan de twee laatste Eredivisieontmoetingen met Feyenoord in De Kuip, toen de punten beide keren (2-0 en 3-0) in Rotterdam-Zuid bleven. Jans: ‘In die wedstrijden hebben we weinig te vertellen gehad. Het wordt tijd om eens wat anders te doen.’

Die wijziging zal hem waarschijnlijk niet in de opstelling zitten van PEC Zwolle, want de oefenmeester liet al doorschemeren nauwelijks wijzigingen door te zullen gaan voeren in zijn basisploeg. Jans heeft door ook geen enkele reden toe, want met veertien punten uit zes duels zijn de Zwollenaren uitstekend gestart aan de Eredivisie.

Grote blikvanger bij PEC is Lars Veldwijk. De aanvaller kwam afgelopen zomer op huurbasis over van het Engelse Nottingham Forest en loopt mede door een hattrick tegen zijn oude club Excelsior één op één in de Eredivisie, met zes treffers uit zes duels.

In de rug van de centrumspits maakt Rick Dekker een uitstekende ontwikkeling door. De middenvelder genoot zijn voetbalopleiding aan Feyenoord Academy, waarna hij vorige zomer als eerstejaars senior neerstreek in Zwolle. Tijdens zijn eerste seizoen wende hij in de luwte aan het hogere niveau, waarop hij al in zijn tweede jaar knap is uitgegroeid tot een vaste waarde. De dubbele ontmoeting met Feyenoord is voor Dekker een mooie gelegenheid om zich te tonen aan de supporters van de club waar hij van jongs af aan met succes toewerkte naar een bestaan als profvoetballer.