Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Fey-pec-23

De tegenstander: PEC Zwolle opgeleefd na moeizame start

Met PEC Zwolle treft Feyenoord zondag de nummer elf van de Eredivisie. Vanwege een matige seizoenstart bezetten de Zwollenaren lang de laatste plaats, maar door elf punten te pakken uit de laatste vijf duels steeg de ploeg van trainer Ron Jans de laatste weken steeds verder op de ranglijst.

Verwachtingen
Daardoor komt Zwolle steeds dichter bij de klassering die het vorig seizoen haalde. Op de verrassende bekerwinst in 2014 en de zesde plaats in het seizoen 2014-2015 volgde een achtste plaats, waarmee het Zwolse publiek vol verwachtingen aan het huidige seizoen begon. Het vertrek van onder meer topscorer Lars Veldwijk (veertien goals) en spelbepaler Ouasim Bouy was echter lastig op te vangen, zo bleek in het begin van het seizoen.

Ommekeer
De eerste zeven wedstrijden leverden Zwolle slechts twee punten op, waardoor de ploeg lang op de achttiende plaats vertoefde. De ommekeer kwam op 30 september, toen ADO Den Haag in eigen huis met 2-1 werd verslagen. Sindsdien verloor Zwolle niet meer. Het speelde knap gelijk bij FC Twente (2-2), versloeg Excelsior (0-2) en Go Ahead Eagles (3-1) en speelde doelpuntloos gelijk tegen Roda JC Kerkrade. Desondanks is het gat met de nummer laatst nog altijd maar vier punten.

Verdonk
Calvin Verdonk maakte de opleving van Zwolle van dichtbij mee en droeg er tevens aan bij. De 19-jarige verdediger is door Feyenoord voor een seizoen verhuurd aan PEC, waar hij tot nu toe in elf van de twaalf duels meedeed. Trainer Jans stelt Verdonk, die in De Kuip een contract heeft tot 2020, steevast op als linksback.

Achahbar
Ook Anass Achahbar lijkt weer in de gratie bij Jans. De oud-spits van Feyenoord kende na zijn overgang naar Zwolle een valse start, maar mocht tijdens het laatste duel als diepe spits beginnen. In het stadion waar hij namens Feyenoord prachtige goals maakte tegen PSV en sc Heerenveen zal Achahbar erop gebrand zijn om te laten zien wat hij in huis heeft.