Fanshop
Fanshop
Fey-pec-2

De tegenstander: PEC Zwolle moet improviseren

PEC Zwolle moet het zondag tegen Feyenoord stellen zonder haar aanvoerder. Bram van Polen liep afgelopen weekend tijdens de nederlaag tegen Heracles Almelo een bovenbeenblessure op en is daardoor enkele weken niet inzetbaar. Een flinke streep door de rekening voor trainer Ron Jans, die door de nodige blessuregevallen binnen zijn selectie toch al moet improviseren.

Jans had zijn ervaren aanvoerder goed kunnen gebruiken tegen Feyenoord, want na een geweldige seizoenstart zijn de Zwollenaren langzaam weggezakt in de Eredivisie. Doordat uit de laatste vier duels slechts één punt werd behaald, vindt PEC Zwolle zich na 22 speelronden terug op de tiende plaats.

Goed nieuws was er de laatste tijd ook in het IJsseldelta Stadion. Youness Mokhtar keerde onlangs terug bij Zwolle, de club waar hij enkele jaren geleden definitief zijn naam vestigde als voetballer. Na twee seizoenen FC Twente vertrok hij vorige zomer naar Saoudi-Arabië, waar hij onlangs zijn contract bij Al-Nassr liet ontbinden.

Mokhtar heeft in Zwolle een contract tot medio 2018 getekend, maar is voorlopig nog niet speelgerechtigd voor PEC. Een speler mag per seizoen voor maximaal twee clubs in officieel verband uitkomen en de aanvaller zit met FC Twente en Al-Nassr al aan dat aantal. Voorlopig blijft het dus bij trainen voor de nieuwste aanwinst.