Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

De tegenstander: PEC Zwolle heeft niets te verliezen

Waar de wedstrijd van zondag voor Feyenoord van cruciaal belang is, staat er voor PEC Zwolle behalve de eer niets noemenswaardigs meer op het spel. De huidige nummer zes van de Eredivisie kan bij verlies of gelijkspel weliswaar nog een plaatsje zakken op de ranglijst, maar is ook in dat geval verzekerd van deelname aan de play-offs om Europees voetbal.

Ongeacht de afloop daarvan is in Zwolle het seizoen allang als geslaagd bestempeld. Dankzij de bekerwinst van vorig jaar mocht de ploeg begin dit seizoen even ruiken aan het spelen van Europees voetbal, met de (verloren) voorrondewedstrijden tegen Sparta Praag. Ten tijde van die duels was de eerste prijs van het seizoen al binnen, nadat ten koste van Ajax (0-1) de Johan Cruijff Schaal was veroverd.

In de competitie blonk de formatie van Jans vooral uit in stabiliteit. Behoudens een slechte serie in de maand februari (vier achtereenvolgende nederlagen) presteerde PEC over het hele seizoen constant. Uitschieters in positief opzicht waren de knappe thuiszege op landskampioen PSV (3-1) en de twee remises tegen Ajax (0-0, 1-1). Mede daardoor is PEC nu al verzekerd van de hoogste eindnotering in de geschiedenis van de club.

Toch was er ook teleurstelling, bijvoorbeeld door de dubbele nederlaag tegen aartsrivaal Go Ahead Eagles. Bovendien ging begin deze maand de droom van een nieuwe bekertriomf in rook op, toen FC Groningen in de finale te sterk bleek (0-2). Aan PEC de taak om de play-offs aan te grijpen om nog een keer te pieken, zodat het seizoen alsnog in stijl wordt afgesloten.