Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
standaardaffiche_website_NECFEY

De tegenstander: N.E.C. vooral kleurrijk dankzij trainer

Feyenoord treft zondag met N.E.C. de nummer elf van de Eredivisie. De Nijmegenaren beleven tot nu toe een wisselvallig seizoen, waaraan de trainer nog het meeste kleur geeft.

Duitse passie
Peter Hyballa valt tijdens de wedstrijden van N.E.C. vooral op vanwege zijn passie langs de lijn. De 41-jarige Duitser kwam afgelopen zomer over van de jeugd van Bayer Leverkusen en laat tot nu toe een opmerkelijke geestdrift zien in zijn coaching.

Wisselvalligheid
Die passie slaat nog niet altijd over naar het veld, want N.E.C. draait een wisselvallig seizoen. Twee overwinningen, drie remises en drie nederlagen hebben gezorgd voor een puntentotaal van negen, waarmee de ploeg op de elfde plaats bivakkeert. De vier thuisduels leverden N.E.C. vijf punten op.

Doelpuntendroogte
Wat in het oog springt, is het gebrek aan scorend vermogen bij de Nijmegenaren. In totaal heeft N.E.C. pas zes goals gemaakt in de Eredivisie. Het winnende doelpunt van Kevin Mayi in de laatste wedstrijd tegen Roda JC Kerkrade (0-1 winst) maakte een einde aan een periode van 470 minuten zonder doelpunt. De ploeg van Hyballa wist niet te scoren tegen achtereenvolgens AZ, PSV, Sparta Rotterdam en Willem II.

Vreemdelingenlegioen
Een ander opvallend punt is het aantal nationaliteiten binnen de ploeg. Bij de laatste wedstrijd tegen Roda JC verscheen er niet één Nederlander aan de aftrap. Het team van N.E.C. werd gevormd door drie Duitsers, twee Fransen en spelers uit Zweden, Denemarken, Polen, Portugal, Aruba en Nigeria.