Fanshop
Fanshop
WM-nac-team

De tegenstander: NAC Breda wil bekerblamage wegpoetsen

De ploeg moest er even op wachten, maar vorige week zaterdag sleepte NAC Breda eindelijk de eerste overwinning van het seizoen binnen. Ook in De Kuip hopen de Brabanders zaterdagavond een goede prestatie op de mat te leggen, zeker na de pijnlijke midweekse nederlaag in het bekertoernooi.

Moeizame start
NAC Breda-trainer Stijn Vreven wist vorig seizoen met zijn ploeg te promoveren naar de Eredivisie, maar beleefde dit seizoen nog weinig mooie momenten op het hoogste niveau. In de eerste vier wedstrijden behaalde het team slechts één punt. Pas tegen FC Groningen wist NAC Breda vorige week de eerste overwinning van het seizoen te boeken. In eigen huis werden de Groningers met 2-1 verslagen.

Gemis smaakmaker
Clubtopscorer Rai Vloet was de grote man aan de kant van NAC Breda tijdens de eerste seizoenszege. De middenvelder was verantwoordelijk voor beide treffers en sleepte daarmee de drie punten voor zijn ploeg in de wacht. Zijn teamgenoten moeten Vloet tegen Feyenoord echter missen. De oud-jeugdspeler van PSV ontving in de bekerwedstrijd tegen Achilles ’29 een directe rode kaart, waardoor hij onder andere komend weekend niet in actie kan komen.

Bekerblamage
Ondanks de zege op FC Groningen zal NAC Breda niet met het volste vertrouwen richting De Kuip rijden. De Brabanders gingen in de eerste ronde van het bekertoernooi onderuit tegen Achilles ’29, dat vorig jaar degradeerde van de Jupiler League naar de Tweede Divisie. In Groesbeek verloor het team van trainer Vreven, ondanks dat het twee keer op een voorsprong kwam, met 4-3 van de Tweede Divisionist.

Vol uitvak
Aan de steun van de supporters zal het zaterdag in De Kuip in ieder geval niet liggen. NAC Breda kan iedere thuiswedstrijd rekenen op een groot aantal aanwezige supporters in het Rat Verlegh Stadion, maar ook in Rotterdam zijn de supporters van ‘De Parel van het Zuiden’ zaterdag in groten getale aanwezig. De kaarten voor een plaats in het uitvak werden snel verkocht, waardoor er zaterdagavond 1.000 supporters van de Brabantse club aanwezig zijn in het stadion van de landskampioen.