Fanshop
Fanshop
heer-fey-6

De tegenstander: Heerenveen op zoek naar eerherstel

SC Heerenveen heeft wat goed te maken tegen Feyenoord. De forse 2-5 thuisnederlaag tegen de Rotterdammers luidde eerder dit seizoen het ontslag van hoofdtrainer Dwight Lodeweges in. Onder zijn opvolger Foppe de Haan proberen de Friezen de weg omhoog in te slaan.

De Haan stond eerder als hoofdcoach aan de basis van de opmars die SC Heerenveen met name in de jaren negentig maakte. Onder zijn leiding klommen de Friezen op van de Eerste Divisie naar de subtop van de Eredivisie, met als uitschieter zelfs deelname aan de Champions League.

De wisseling van de wacht in het Abe Lenstra Stadion wierp in eerste instantie zijn vruchten af. In de eerste drie duels onder De Haan sleepte SC Heerenveen zeven punten binnen, net zo veel als in de eerdere negen wedstrijden onder leiding van Lodeweges.

De Haan was aanvankelijk op interim-basis aangesteld, maar inmiddels staat vast dat de voormalig coach van Jong Oranje het seizoen afmaakt in het Abe Lenstra Stadion. Na zijn goede start zijn de resultaten ondertussen wisselvalliger. Overwinningen worden afgewisseld met nederlagen, waardoor de Friezen voorlopig nog niet definitief afstand hebben genomen van de onderkant van de middenmoot.

Heerenveen kon daarom de drie punten die afgelopen zaterdag werden bijgeboekt dankzij een 3-1 overwinning op Willem II goed gebruiken. Daarmee tankte de ploeg bovendien vertrouwen voor een belangrijke week, waarin Heerenveen op donderdag op bezoek komt in De Kuip en waarin vervolgens op zondag de Friese derby wacht tegen SC Cambuur.