Fanshop
Fanshop
standaardaffiche_website_feyoss

De tegenstander: FC Oss gaat voor eerste bekerzege sinds 2011

Met FC Oss treft Feyenoord donderdag in de eerste ronde van de KNVB Beker een tegenstander die de laatste jaren weinig gelukkig is in het bekertoernooi. De Brabanders wisten voor het laatst een bekerwedstrijd te winnen in 2011.

Vorm
Het winnen van een competitiewedstrijd is minder lang geleden voor FC Oss. De ploeg van trainer François Gesthuizen versloeg vrijdagavond FC Eindhoven met maar liefst 6-2. Dankzij de grootste overwinning van het seizoen kwam het puntenaantal van de ploeg op zeven uit zeven wedstrijden. Daardoor staat Oss nu vijftiende in de Jupiler League.

Promotie
De club bevindt zich dus opnieuw in de onderste regionen van de Eerste Divisie. Vorig jaar eindigde FC Oss zelfs als laatste, en dat terwijl het seizoen ervoor met een negende plaats zo succesvol was. De ploeg mocht toen zelfs meedoen aan de play-offs om promotie, maar sneuvelde in de eerste ronde. Zo bleef de Eredivisie even onbereikbaar als het voor FC Oss al was sinds de oprichting in 1928.

Feyenoord-connectie
Joep van den Ouweland gold binnen de jeugdopleiding van Feyenoord enige tijd als talent, maar brak uiteindelijk nooit door. Inmiddels is de 32-jarige middenvelder al weer bezig aan zijn vijfde seizoen bij FC Oss. Daarnaast behoort Ronald Koeman junior tot de selectie van de Brabanders. De 21-jarige zoon van de gelijknamige oud-Feyenoord-speler en –trainer is keeper en debuteerde twee weken geleden voor FC Oss.

Topscorer
Van de elf competitietreffers die FC Oss tot nu toe maakte, kwamen er vijf van de voet van Tom Boere. De 23-jarige aanvaller uit Terneuzen speelde de afgelopen twee seizoenen voor FC Eindhoven en kwam eerder uit voor AA Gent en de jeugd van Ajax.

Champions League
Opmerkelijk is dat FC Oss beschikt over een speler met Champions League-ervaring. Dominique Kivuvu kwam in het seizoen 2012-2013 met het Roemeense CFR Cluj uit op het hoogste Europese podium. Eerder speelde hij voor N.E.C. in de Eredivisie.