Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
groningen-fey-11

De tegenstander: FC Groningen hoopt nog op play-offs

Feyenoord treft zaterdagavond om 19:45 uur ongetwijfeld een gemotiveerd FC Groningen in de uitverkochte Kuip. De noorderlingen hebben door twee overwinningen op rij weer zicht gekregen op de play-offs voor Europees voetbal. Maar wil de ploeg van trainer Erwin van de Looi die nog bereiken, dan mag het niet te veel punten meer laten liggen.

Tiende plaats
FC Groningen won afgelopen zondag met 3-1 van De Graafschap, terwijl een week eerder ADO Den Haag met 0-1 werd verslagen. Dankzij de twee zeges op rij klommen de noorderlingen naar de tiende plaats. De achterstand op plaats zeven, die recht geeft op play-offs voor Europees voetbal, bedraagt vier speelronden voor het einde vier punten. Na het duel met Feyenoord speelt Groningen nog thuis tegen Roda JC Kerkrade en Heracles Almelo en uit tegen sc Heerenveen.

Dip
De overwinning op De Graafschap stemde Van de Looi gematigd tevreden. ‘We begonnen heel matig. In de rust moesten we de boel even wakker schudden, op scherp zetten’, sprak de coach. ‘Na rust stond er een team, gingen we duels aan en werd er mannelijker gespeeld. Met de 3-1 kunnen we tevreden zijn. We moeten beseffen dat in De Kuip hetzelfde gevraagd wordt, maar dan vanaf de eerste minuut. Alleen qua resultaat is de dip voorbij.’ De dip waar Van de Looi op doelde, vond plaats in de weken voor de interlandonderbreking. De wit-groenen verloren zes keer op een rij, een evenaring van het negatieve clubrecord uit 1974.

Vertrekkende clubtopscorer
Het duel in De Kuip wordt een van de laatste wedstrijden die Michael de Leeuw in het shirt van Groningen zal spelen. De clubtopscorer heeft besloten om zijn aflopende contract niet te verlengen en na dit seizoen te vertrekken uit de Euroborg. De Leeuw maakte dit seizoen tot dusver acht goals. Ook vorig seizoen was hij de meeste trefzekere Groninger, met in totaal zeventien competitietreffers.

Vrijetrappenspecialist
Ook een andere sterkhouder van de Groningers vertrekt na dit seizoen. Rasmus Lindgren houdt het na drie jaar voor gezien bij de ‘Trots van het Noorden’ en hoopt op een terugkeer naar zijn vaderland Zweden. De afgelopen twee wedstrijden liet Lindgren zien een vrijetrappenspecialist te zijn; zowel tegen ADO als De Graafschap schoot hij fraai raak uit een vrije schop.