Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

De tegenstander: AS Roma begint in Rotterdam aan week van de waarheid

AS Roma staat aan de vooravond van een week die het seizoen kan maken of breken. De selectie van de Romeinse topclub zette woensdagavond voet op Rotterdamse bodem, waar donderdag ten koste van Feyenoord een plaats in de volgende ronde van de Europa League moet worden afgedwongen. Minstens zo cruciaal is de kraker van aanstaande maandag, als Serie A-koploper Juventus op bezoek komt in Stadio Olimpico. Met een achterstand van negen punten kan AS Roma in dat duel de laatste strohalm grijpen in de jacht op de titel.

Dat de druk in deze fase van het seizoen zo groot is bij de Italianen, is vooral het gevolg van de tegenvallende resultaten na de winterstop. Na de 1-1 tegen Feyenoord van vorige week kwam de ploeg van trainer Rudi Garcia zondagmiddag tegen Hellas Verona eveneens niet verder dan 1-1. Dat betekende alweer het zesde gelijkspel in de laatste zeven competitiewedstrijden, waarmee duidelijk wordt dat de Romeinen in 2015 zoekende zijn naar de juiste vorm.

Volgens trainer Rudi Garcia ontbeert het zijn ploeg momenteel ook aan geluk. Als onderbouwing voor die stelling haalde hij de gelijkmaker van Colin Kazim-Richards van vorige week aan, die volgens de trainer niet goedgekeurd had mogen worden vanwege buitenspel. ‘Daarom moeten we met z’n allen nog harder werken om het tij te keren’, aldus de oefenmeester. ‘Het seizoen is nog lang, ik geloof nog in succes in zowel de competitie als de Europa League.’

Of dat geloof ook bij de spelers aanwezig is, moet blijken tijdens de week van de waarheid. Mocht de ploeg het niet redden tegen Feyenoord, dan kan er na de bekeruitschakeling eerder dit seizoen opnieuw een streep door een prijs. En dat terwijl het zelfs bij een zege op Juventus komende maandag maar zeer de vraag blijft of de eerste plaats nog in zicht komt voor AS Roma. Tel dit alles bij elkaar op en de conclusie is dat er in De Kuip veel op het spel staat voor de Romeinen.