Fanshop
Fanshop
fey-ajax-27

De tegenstander: Ajax voor het eerst in achtervolging

Ajax moet sinds afgelopen weekend in de achtervolging in de Eredivisie. De Amsterdammers voerden sinds de eerste speelronde de Eredivisie aan, maar verspeelden die door een remise bij Roda JC Kerkrade aan PSV, dat op de ranglijst een voorsprong van één punt nam. Om de kampioenskansen in eigen hand te houden, beide ploegen treffen elkaar komende maand nog in Eindhoven, zal Ajax komende zondag af moeten zien te rekenen met Feyenoord.

Afscheid
Dat zal Ajax proberen te doen zonder John Heitinga. De centrale verdediger zette begin deze week een punt achter zijn carrière als profvoetballer en neemt komende zondag tijdens de Klassieker afscheid van zijn supporters. Daarmee is de cirkel rond voor de Ajacied, die in augustus 2001 in De Kuip tegen Feyenoord debuteerde in Ajax 1.

Doelpunten
Waar Ajax tijdens de eerste seizoenshelft regelmatig fors uithaalde in de Eredivisie, stokt de productie van de Amsterdammers na de winterstop vooralsnog. In vier duels is de oogst vier doelpunten, wat de roep om een nieuwe centrumspits tijdens de transferperiode deed oplaaien. Die nieuwe aanvalsleider kwam uiteindelijk niet naar Amsterdam, waar Richairo Zivkovic na een huurperiode bij Willem II wel terugkeerde.

Grasmat
De Klassieker van aanstaande zondag wordt gespeeld op een gloednieuwe grasmat. De vorige in de Amsterdam Arena werd anderhalve week geleden na Ajax tegen Heracles Almelo halsoverkop vervangen, nadat spelers van beide ploegen na afloop van dat duel klaagden over de gladheid van het veld. Dat probleem zou met het leggen van de nieuwe graszoden verholpen moeten zijn.