Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Selectiefoto%20ADO

De tegenstander: ADO vol vertrouwen naar De Kuip

Met ADO Den Haag treft Feyenoord zondag om 12:30 uur in De Kuip de verrassende nummer drie van de Eredivisie. Met tien punten uit vier duels zijn de Hagenaars uitstekend begonnen aan het seizoen.

Panenka
Het had weinig gescheeld of ADO zou zondag als medekoploper naar De Kuip zijn gekomen. Na de competitieoverwinningen op Go Ahead Eagles (3-0), Vitesse (1-2) en Excelsior (1-2) kreeg de thuisploeg in de laatste wedstrijd tegen Heracles Almelo een uitgelezen kans om voor de vierde keer op rij drie punten te pakken. Tien minuten voor tijd mocht spits Mike Havenaar aanleggen vanaf elf meter, maar zijn ‘Panenka’ eindigde over het doel, waardoor het bij 1-1 bleef.

Zelfverzekerd
Trainer Zeljko Petrovic nam zijn spits die misser kwalijk, maar kijkt desondanks terug op een goede seizoenstart. De Montenegrijn – in het seizoen 2004-2005 de assistent van toenmalig Feyenoord-trainer Ruud Gullit – ziet voor zondag dan ook kansen voor zijn ploeg. Door de seizoenstart is ADO zelfverzekerd. Niet alleen vanwege de punten die worden gehaald, maar ook vanwege de manier waarop er wordt gevoetbald. 

Transfergeruchten
Het ADO dat Feyenoord zondag treft, is ongewijzigd ten opzicht van het duel met Heracles. In de laatste dagen voor de sluiting van de transfermarkt waren er nog wat geruchten over een vertrek van Tom Beugelsdijk en Mike Havenaar, maar beide sterkhouders bleven in Den Haag. Zelf trok ADO in de laatste week voor de transferdeadline Sheraldo Becker aan. De buitenspeler maakte zijn debuut als invaller tegen Heracles.

Topscorers
Net als vorig seizoen, toen hij zestien goals maakte, is Havenaar ook dit jaar weer ADO’s goalgetter. De Japanner heeft echter concurrentie van ploeggenoot Gervane Kastaneer. Ook die mikte in de eerste vier competitiewedstrijden al drie keer raak.

Schaken
Niet alleen voor Petrovic is het duel in De Kuip speciaal, ook Kevin Jansen en Ruben Schaken hebben een speciale band met Feyenoord. Middenvelder Jansen doorliep vrijwel de hele jeugdopleiding, terwijl Schaken tussen 2010 en 2014 maar liefst 113 wedstrijden voor Feyenoord 1 speelde.