Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord Academy

Keeper Joey Koorevaar tekent contract in De Kuip

Met Joey Koorevaar heeft Feyenoord opnieuw een talent uit de eigen jeugdopleiding aan zich gebonden. De zeventienjarige doelman, die dit seizoen uitkomt in Feyenoord Onder 19, ondertekende dinsdagmiddag in De Kuip een eerste profcontract dat hem tot juli 2021 aan de club verbindt. ‘Hier heb ik elf jaar lang hard voor gewerkt’, glunderde Koorevaar in een eerste reactie.

De in Rotterdam geboren Koorevaar speelt al sinds de F’jes voor Feyenoord. In de eerste twee jaar speelde Koorevaar als linksback en linksbuiten, maar na een aantal invalbeurten als keeper werd gevraagd of hij vast op die positie wilde blijven spelen. ‘Daar heb ik zeker geen spijt van, ik heb als keeper al heel veel mooie dingen meegemaakt’, aldus Koorevaar.

Daarmee doelde de keeper onder meer op afgelopen zomer, toen hij met Oranje Onder 17 het EK won. Drie keer moesten strafschoppen een winnaar aanwijzen tijdens dat toernooi, tegen Ierland, Engeland en in de finale tegen Italië. Koorevaar pakte er in totaal vier, waarvan twee in de eindstrijd met de Italianen.

De ontwikkeling die Koorevaar al jarenlang doormaakt onder de lat, deed Feyenoord ertoe besluiten de doelman voor meerdere jaren vast te leggen. ‘Dat ik nu een contract heb getekend geeft rust, maar is tegelijkertijd een stimulans om door te gaan. Uiteindelijk is dit een eerste stap naar het bereiken van mijn échte doel, namelijk Feyenoord 1 halen.’

Ook de club is blij met het vastleggen van de doelman, zo laat technisch directeur Martin van Geel weten. ‘Joey is een heel talentvolle keeper, die beschikt over veel kwaliteiten die een keeper bij Feyenoord nodig heeft. We zijn ervan overtuigd dat Joey nog veel verder kan groeien bij Feyenoord, dit contract geeft hem de bevestiging en helpt hem verder de weg omhoog. Wij gaan er alles aan doen om hem daarbij te helpen.’

  • Feyenoord Onder 19