Fanshop
Fanshop

Clasie opgeroepen voor Oranje

Jordy Clasie is opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de aanstaande EK-kwalificatiewedstrijden tegen Kazachstan en IJsland. Sven van Beek en Kenneth Vermeer, die allebei eveneens tot de voorselectie behoorden, ontvingen geen uitnodiging van bondscoach Guus Hiddink.

In de selectie van 25 spelers is wel plaats voor oud-Feyenoorders Jeffrey Bruma (PSV), Leroy Fer (Queens Park Rangers), Daryl Janmaat (Newcastle United), Bruno Martins Indi (FC Porto), Robin van Persie (Manchester United), Stefan de Vrij (Lazio Roma) en Georginio Wijnaldum (PSV). Oud-Feyenoorder Dirk Kuyt maakte vrijdag bekend dat hij stopt als international, na 104 interlands voor het Nederlands elftal.

De thuiswedstrijd tegen Kazachstan wordt op 10 oktober gespeeld. Oranje gaat drie dagen later op bezoek in IJsland. 

Jong Oranje
Sven van Beek, Terence Kongolo en Elvis Manu behoren tot de selectie van Jong Oranje, voor de EK play-offs tegen Jong Portugal. Ook de aan PEC Zwolle verhuurde doelman Warner Hahn heeft een uitnodiging ontvangen voor deze duels. Jong Oranje speelt op 9 oktober eerst thuis tegen de Portugezen. Op 14 oktober staat de return in Portugal op het programma.