Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Calvin Stengs tekent voor vier jaar bij Feyenoord

Calvin Stengs is de nieuwste aanwinst van Feyenoord. De 24-jarige aanvaller, die ook uit de voeten kan op het middenveld, komt over van de Franse Ligue 1-club OGC Nice en tekent in De Kuip een contract voor vier seizoenen tot medio 2027.

‘Het voelt goed om het Feyenoord-shirt te dragen,’ vertelt Stengs. ‘Er zijn hier veel mooie uitdagingen om naar uit te kijken. Daarnaast ben ik al goed bekend met de manier van spelen onder Arne Slot, wat zal helpen om me sneller aan te passen. Ik kijk er ook enorm naar uit om in De Kuip te spelen. Het gaf mij altijd al een bijzonder gevoel als ik dit stadion binnenliep. Dat zal vanaf nu als Feyenoorder alleen nog maar specialer zijn.’

Stengs begon zijn voetbalcarrière bij SV DIOS in zijn geboorteplaats Nieuw-Vennep. Via HFC Haarlem belandde hij op 12-jarige leeftijd in de jeugdopleiding van AZ. Voor die club maakte hij op 18-jarige leeftijd zijn debuut in de Eredivisie en groeide hij vanaf seizoen 2018-2019 uit tot een bepalende speler in Alkmaarse dienst.

In de zomer van 2021 maakte Stengs de overstap van AZ naar OGC Nice. Na één seizoen in Franse dienst werd hij in 2022-2023 verhuurd aan Royal Antwerp FC, waar hij op de laatste speeldag kampioen van België werd. Met de Belgische topclub veroverde hij ook de nationale beker.