Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
#KrachtvanFeyenoord

Bijzonder bezoek voor vertolker Hand In Hand Kameraden

Feyenoord heeft vandaag Jaap Plugers, de originele vertolker van het clublied Hand In Hand Kameraden, een hart onder de riem gestoken. Plugers is ernstig ziek en daarom trokken enkele deelnemers van de Feyenoord Street League naar het verzorgingstehuis om voor hem te zingen en cadeaus te overhandigen. ‘Het was zo emotioneel en we zijn zo ontroerd dat we het echt nog moeten laten bezinken,’ laat zijn vrouw Miep weten.  

De geboren Rotterdammer Plugers, voor sommigen beter bekend onder zijn pseudoniem Jacky van Dam, vergaarde in 1963 grote bekendheid door Hand In Hand Kameraden in te zingen. Het lied is bijna vijftig jaar later nog altijd het lijflied van Feyenoord en schalt traditiegetrouw bij elke thuiswedstrijd door De Kuip als het eerste elftal van de Rotterdammers het veld betreedt.

Voor de ernstig zieke Plugers is het nauwelijks meer mogelijk om dat bijzondere moment in het stadion mee te maken. Dus besloot Feyenoord hem thuis op te beuren, binnen de beperkte mogelijkheden die er zijn. Vijf deelnemers van de Feyenoord Street League zochten Plugers op in de verzorgingsinstelling waar hij nu verblijft. De kinderen brachten buiten het clublied ten gehore om hem vervolgens een grote bos rode en witte bloemen en een gesigneerd Feyenoord-shirt te overhandigen. 

Overdonderd
Zijn vrouw Miep liet namens Jaap weten overdonderd te zijn door het gebaar van Feyenoord. Zelfs de aanloop naar vandaag was spannend. Vrienden en familie waren op de hoogte gebracht, maar voor Jaap moest alles geheim blijven. Dat viel niet mee, maar ook na 55 jaar huwelijk wist Miep haar echtgenoot nog te verrassen.  

‘Hij heeft in de verste verte niet kunnen bedenken dat dit zou kunnen gebeuren en is zo gelukkig dat hij dit nog mee mag maken. “Ik voel het gewoon in mijn hart,” zei Jaap tegen mij,’ aldus Miep. ‘We bedanken iedereen bij Feyenoord die dit heeft georganiseerd. Dit valt niet te overtreffen.’