Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Bijlow langer verbonden aan Feyenoord

Justin Bijlow heeft zijn contract bij Feyenoord verlengd. De 25-jarige doelman, die afgelopen zaterdag zijn 125e wedstrijd in Feyenoord 1 speelde, heeft voor één jaar bijgetekend en ligt daardoor tot medio 2026 vast in De Kuip.

“Ik ben trots en dankbaar dat de club het vertrouwen in mij uitspreekt,’ vertelt Bijlow. ‘De weg die we met Feyenoord in zijn geslagen de laatste twee jaar is denk ik heel goed geweest voor mijn ontwikkeling. Daarnaast heb ik er nooit een geheim van gemaakt dat Feyenoord mijn club is, dus als ik mag verlengen is dat een heel mooi iets voor mij.’

De in Rotterdam geboren en getogen Bijlow maakt al sinds het prille begin van zijn voetbalcarrière onderdeel uit van de Feyenoord-familie. Hij begon als amateur bij Sportclub Feyenoord, waarna hij als F’je in de zomer van 2006 werd gescout en aan mocht sluiten bij de officiële jeugdopleiding van de Rotterdammers. Sindsdien groeide Bijlow uit tot vaste waarde in diverse jeugdelftallen, tekende hij in 2015 zijn eerste contract bij de club en maakt hij sinds seizoen 2016/2017 onderdeel uit van de selectie van het eerste elftal. 

Sinds augustus 2018 is Bijlow de onbetwiste eerste doelman van Feyenoord. In die hoedanigheid eiste hij als kind van de club meteen een hoofdrol op, door bij de start van seizoen 2018/2019 twee strafschoppen te keren en zo de strijd om de Johan Cruijff Schaal in het voordeel van Feyenoord te beslechten. Het betekende, na de KNVB Beker in seizoen 2015/2016, het landskampioenschap van 2016/2017, de Johan Cruijff Schaal van 2017 en de KNVB Beker van seizoen 2017/2018 die hij als reservedoelman won, zijn eerste echte prijs als speler. Afgelopen seizoen pakte hij als nummer 1 van Feyenoord de grootste trofee uit zijn carrière in de vorm van de zestiende landstitel.

Gisteren werd duidelijk dat Bijlow door bondscoach Ronald Koeman is opgeroepen voor de aankomende EK-kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal. De sluitpost van Feyenoord speelde tot nog toe 8 interlands voor Oranje.