Fanshop Tickets
; Fanshop Tickets
IMG_6929

Bezoekersinformatie Johan Cruijff Schaal

De Kuip is zaterdagavond toneel van de strijd om de eerste prijs van het seizoen 2017-2018. Landskampioen Feyenoord hoopt zich ten koste van bekerwinnaar Vitesse te kronen tot winnaar van de Johan Cruijff Schaal en kan daarbij rekenen op grote steun van het legioen, aangezien De Kuip nagenoeg uitverkocht is. Kom jij ook naar het stadion? In dit bericht lees je de belangrijkste reis- en bezoekersinformatie.

Kom op tijd naar De Kuip!
Feyenoord verwacht voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal grote drukte in en rondom het stadion. Om die reden adviseert de club om bijtijds naar De Kuip te komen. Ga goed voorbereid op weg en vertrek op tijd, zodat je geen minuut mist van de wedstrijd. De toegangspoorten van het stadion gaan om 16:30 uur open, anderhalf uur voor de wedstrijd.

Voorkom onnodige wachttijd bij de stadionpoorten
Bij sommige thuiswedstrijden van Feyenoord komt de instroom van supporters laat op gang. Gevolg is dat er kort voor de aftrap lange rijen voor de stadionpoorten ontstaan en niet iedereen op tijd is voor het begin van de wedstrijd. Voorkom onnodige wachttijd voor jezelf en je medesupporters door ruim op tijd het stadion te betreden, zodat niemand een minuut hoeft te missen van de wedstrijd en alle supporters de volle negentig minuten achter het team kunnen staan.

Treinen
De NS laat zaterdag de reguliere treinen een extra stop maken op station Rotterdam Stadion. Ben jij van plan met de trein naar De Kuip te reizen? Hou dan www.ns.nl in de gaten voor het meest actuele reisadvies en/of eventuele vertragingen.

Openbaar vervoer
Feyenoord raadt bezoekers van de wedstrijd tegen Vitesse aan om met het openbaar vervoer naar De Kuip te komen. Feyenoord-supporters kunnen zoals bij iedere thuiswedstrijd drie uur voor en na de thuiswedstrijden van Feyenoord gratis reizen in alle tram- en buslijnen van de RET. Het gratis vervoer is geldig op vertoon van een wedstrijdkaart, in alle RET tram- en buslijnen.

Parkeren Beverwaard
Bezoekers die per auto naar De Kuip reizen, kunnen hun auto ook parkeren op P+R Beverwaard, aan de Edo Bergsmaweg 1 in Rotterdam. Vanaf dit parkeerterrein kun je op vertoon van je seizoen- of wedstrijdkaart gratis van en naar De Kuip reizen via Tramlijn 12 of 23. Via www.vanAnaarBeter.nl kun je voorafgaand aan je reis bekijken waar in Nederland wegwerkzaamheden zijn.

Parkeren P5C
Er zijn voor zaterdag geen parkeerkaarten meer beschikbaar voor parkeerplaats P5C. Wel is er nog beperkte beschikbaarheid op P6 (terrein achter Shell en McDonalds).

Feyenoord Fanshops
Voor het betreden van het stadion ben je van harte welkom in de Feyenoord Fanhops. Beide clubwinkels bij De Kuip zijn uiteraard geopend en je kan er terecht voor een groot aantal clubartikelen, zoals onder meer de nieuwe thuis- en uittenues van seizoen 2017-2018.

Volg #feyvit op social media
Wil je als eerste het laatste nieuws lezen over Feyenoord – Vitesse of wil je extra in de stemming komen voor de wedstrijd? Volg alles rondom het duel in De Kuip op social media (hashtag #feyvit), via de officiële accounts van Feyenoord op TwitterFacebook, en Instagram óf via de nieuwe Feyenoord App, waar alle posts van Feyenoord op Twitter en Instagram in één overzicht te zien zijn.

Geen Vitesse-supporters aanwezig
Supporters van Vitesse boycotten de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. In plaats daarvan nemen twee supporters van vrijwel alle andere Eredivisieclubs plaats in het uitvak van De Kuip, als wijze van protest.

Hou de trappen vrij
Hoewel er genoeg zitplaatsen zijn in het stadion, komt het voor dat mensen op de trap plaatsnemen. Om veiligheidsredenen dienen de trappen echter vrij te blijven. Feyenoord vraagt daarom iedereen om uitsluitend plaats te nemen op het vak en de stoel waar hij of zij recht op heeft. Bij vakken met ongenummerde stoelen het vriendelijke verzoek om de stoeltjes niet te gebruiken voor jassen of tassen. Denk aan je medesupporters en schuif zo ver mogelijk door.

Steun Feyenoord positief!
Feyenoord hoopt zaterdag op een mooie en succesvolle avond in De Kuip en rekent hierbij op de positieve steun van het legioen. De club verzoekt alle bezoekers dan ook zich te onthouden van kwetsende of racistische spreekkoren.

Vuurwerk
Ook bij de wedstrijd van zaterdag is vuurwerk in het stadion op geen enkele wijze toegestaan. Feyenoord doet daarom een dringend beroep op alle bezoekers van de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal om geen (illegaal) vuurwerk en/of fakkels af te steken of hieraan medewerking te verlenen. Als je wordt aangehouden voor het afsteken van vuurwerk, kun je een stadionverbod krijgen van 18 maanden plus boetes en extra kosten. Eventuele gevolgschade kan Feyenoord verhalen op de veroorzaker(s).

Feyenoord rekent op ieders medewerking en wenst alle supporters een prettige reis en een geslaagde avond in De Kuip toe!