Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
IMG_3111

Berghuis verkozen tot Legioen Speler van de Maand september

Steven Berghuis is door de leden van Het Legioen uitgeroepen tot Legioen Speler van de Maand september. De aanvaller kreeg veertig procent van de stemmen. Daarmee bleef hij ploeggenoten Karim El Ahmadi (22%) en Sofyan Amrabat (16%) ruim voor.

Berghuis ontving de bijbehorende prijs tijdens opnames van Feyenoord TV. ‘Deze krijgt een mooi plekkie’, reageerde de blij verraste buitenspeler. ‘Het is extra mooi dat ik deze award krijg dankzij onze supporters. Als speler wil je graag gewaardeerd worden door je eigen publiek. Daar doe je het ook een beetje voor, vind ik.’

Berghuis keek ook nog even terug op de maand september, die zowel voor hem als Feyenoord wisselend verliep. De aanvaller scoorde in de wedstrijden tegen Heracles Almelo (2) en ADO Den Haag (KNVB Beker), maar kreeg tegen PSV een rode kaart en was daardoor geschorst voor het duel met NAC Breda. Op 1 oktober was hij tegen AZ vervolgens weer twee keer trefzeker.

Gesigneerde shirts
Leden van Het Legioen kunnen maandelijks hun ‘Speler van de Maand’ kiezen. Zij kunnen elke maand twaalf Legioenpunten verdelen onder hun drie favoriete Feyenoord-spelers. De speler die de meeste Legioen-punten krijgt toebedeeld, ontvangt de prijs ‘Legioen Speler van de Maand’. Onder alle Legioen-leden die hebben gestemd, worden drie gesigneerde shirts van de Speler van de Maand verloot.

De opgetelde punten wijzen aan het eind van het seizoen uit welke Feyenoorder zich ‘Legioen Speler van het Seizoen’ mag noemen. Hij ontvangt de bijbehorende prijs uit handen van een lid van Het Legioen. Meer informatie over de ‘Speler van de Maand’ verkiezing vind je hier.