Fanshop Tickets
; Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Berghuis eist positieve hoofdrol op bij debuut Advocaat

Dick Advocaat heeft in zijn eerste wedstrijd als hoofdcoach van Feyenoord direct een zege geboekt. In Venlo was zijn team zondagmiddag met 0-3 te sterk voor VVV-Venlo. Nieuwe eerste aanvoerder Steven Berghuis nam de ploeg met twee goals bij de hand.

Berghuis aanvoerder maken was één van de wijzigingen die Advocaat in zijn eerste week doorvoerde. Achterin koos hij verder voor Jan-Arie van der Heijden, mede door de afwezigheid van de geblesseerde Eric Botteghin. Op het middenveld posteerde hij Jens Toornstra, Leroy Fer en Orkun Kökcü en in de aanval behalve Berghuis ook Luis Sinisterra en Nicolai Jørgensen.

Die laatste opende de score in Venlo in de achttiende minuut. Hij werd gezocht met een verre uittrap door Kenneth Vermeer, controleerde de bal met zijn borst en gaf door de lucht mee aan Toornstra, die Jørgensen vervolgens weer vond met een pass over de grond. De Deen maakte het als een echte spits af en schoof de bal langs VVV-doelman Thorsten Kirschbaum.

Na ruim een half uur verdubbelde Berghuis de marge. Hij kreeg de bal via de kluts wat gelukkig mee en kon omdat de bal opstoot op z’n pantoffel nemen. Dat deed hij zeer fraai. Zijn schot belandde namelijk met een boog in de linkerhoek. Kirschbaum stond erbij en keek ernaar: 0-2.

Feyenoord hield de controle en had weinig te vrezen van VVV-Venlo, dat eigenlijk pas na rust wat meer de aanval zocht. Dat kwam ook doordat Feyenoord slordiger werd in de passing. Zelfs nadat Christian Kum in de 68ste minuut zijn tweede gele kaart pakte, zocht de thuisploeg nog de aanval, maar tot een eretreffer kwam VVV niet meer.

Sterker nog: Feyenoord liep in de slotminuut nog verder uit. Invaller Luciano Narsingh gaf de bal voor en raakte daarbij de hand van een verdediger. Arbiter Kevin Blom legde de bal op de stip en Berghuis schoot onberispelijk binnen. Hij tekende daarmee voor de 0-3 eindstand en bezorgde Advocaat een fijn debuut als hoofdcoach van Feyenoord. Komende donderdag komt Young Boys op bezoek in De Kuip. Er zijn nog een paar kaarten (klik hier).

  • #vvvfey
  • Steven Berghuis
  • Nicolai Jørgensen