Fanshop
Fanshop
Benefietwedstrijd_website

Benefietwedstrijd in teken van ‘Support Casper’

Stichting ‘Overleven met Alvleesklierkanker’ is het goede doel van de traditionele Benefietwedstrijd, die Feyenoord elk seizoen speelt. Deze stichting zet zich via de campagne ‘Support Casper’ in voor baanbrekend onderzoek naar betere behandelmethoden bij patiënten met alvleesklierkanker. De Benefietwedstrijd wordt op woensdag 21 maart 2018 gespeeld in De Kuip. Informatie over de tegenstander en de kaartverkoop volgt in een later stadium.

De actie Support Casper is mede opgezet door prof. dr. Casper van Eijck. Naast clubarts van Feyenoord is Casper van Eijck ook werkzaam bij het Erasmus MC als chirurg en onderzoeker op het gebied van alvleesklierkanker. Samen met een team van 25 artsen  en onderzoekers wil hij zoveel mogelijk geld inzamelen voor innovatief onderzoek naar betere manieren om alvleesklierkanker te bestrijden. Op dit moment overlijden er dagelijks acht mensen in Nederland aan alvleesklierkanker.

‘De kans op genezing van de ziekte is nu minimaal. Nagenoeg iedereen die de ziekte krijgt, sterft binnen een jaar. Dit moeten we een halt toeroepen en dat kúnnen we’ zegt de clubarts. ‘Daarom ben ik blij dat Feyenoord de actie Support Casper heeft gekozen als het goede doel van de komende Benefietwedstrijd. We hebben de afgelopen jaren al veel geld ingezameld, mede dankzij de gulle giften van veel Feyenoord-supporters. We zijn er echter nog lang niet. Ik hoop dat we samen veel geld gaan ophalen.’