7a99cdfbbffb5028f9ef76f04afcbd4d_660_300_crop

Beloften koploper na zege in Waalwijk

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandag de uitwedstrijd tegen Jong RKC Waalwijk in winst om gezet. De ploeg van het trainersduo Patrick Lodewijks en Pierre van Hooijdonk passeerde dankzij de 1-3 overwinning koploper Jong Willem II, dat niet in actie kwam, op de ranglijst. Met een wedstrijd meer gespeeld dan de Tilburgers staan de beloften nu met twee punten voorsprong bovenaan in de Beloftencompetitie Divisie B.

Jong Feyenoord/Excelsior sloeg in Waalwijk zowel kort voor als vlak na rust toe. In de slotseconden van de eerste helft was het rechtsback Jordy van Deelen die zijn ploeg op voorsprong zette, waarna Elvis Manu in de vijftigste minuut van het duel de marge verdubbelde.

De thuisploeg bracht op Sportpark Mandemakers na ruim een uur spelen de spanning terug in de wedstrijd. Jos Peltzer zorgde voor de aansluitingstreffer en daarmee voor nieuwe hoop op een goed resultaat. Drie minuten voor tijd was het John Goossens die het duel besliste in Rotterdams voordeel: 1-3.

Door de zege in Waalwijk is Jong Feyenoord/Excelsior na negen competitiewedstrijden nog altijd ongeslagen. De eerstvolgende wedstrijd staat gepland op maandag 2 december. De ploeg speelt dan thuis tegen Jong AZ.

Jong RKC Waalwijk – Jong Feyenoord/Excelsior 1-3

Scheidsrechter: Gerrets

Geel: Klap (Jong RKC Waalwijk), Lamprou, Singh (Jong Feyenoord/Excelsior)

Opstellingen:
Jong RKC Waalwijk: Den Hartog; Ramlal, Mijnders, Van Beers, Lawrence, Salhi, Najah, Sneijder, Peltzer, Lemke en Ubbink.
Jong Feyenoord/Excelsior: Lamprou; Van Deelen, Hardeveld, Mattheij, Eekman; Vormer, Goossens, Sleegers; Verhoek, Singh en Manu.