Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
201708_CL_visual

Alles wat je moet weten over de Champions League loting

Voor het eerst sinds vijftien jaar zit het briefje met daarop de naam van Feyenoord donderdagavond in één van de 32 balletjes bij de loting voor de groepsfase van de UEFA Champions League. Hieronder vertellen we je alles wat je moet weten over de loting.

Waar is de loting?
Waar de lotingen voor de voorrondes van de Champions League plaatsvonden in het Zwitserse Nyon, daar is Monaco de locatie van de loting voor de groepsfase. Exacte plaats van handeling is het Grimaldi Forum.

Wanneer is de loting?
Het officiële programma van de loting begint om 18:00 uur. De daadwerkelijke loting vindt plaats tussen 18:15 en 18:45 uur. De loting wordt verder aangekleed met de uitreiking van de awards voor UEFA Speler van het Jaar en UEFA Speelster van het Jaar en per linie de beste speler van het afgelopen Champions League-seizoen. 

Wie doen er mee aan de loting?
Tijdens de loting worden de 32 geplaatste teams verdeeld over acht poules. De UEFA heeft de clubs verdeeld over vier potten van acht teams, op basis van de coëfficiëntenranglijst die wordt bepaald op basis van de prestaties in Europa van de laatste vijf jaar. De indeling van de potten is als volgt. 

Hoe werkt de loting?
In elke poule komt één club uit pot 1, één club uit pot 2, één club uit pot 3 en één club uit pot 4. Clubs uit dezelfde landen kunnen niet in dezelfde poule terechtkomen. Omdat er verder geen clubs uit Nederland meedoen, kan Feyenoord in principe elke club uit pot 1, 2 en 3 treffen. Het speelschema wordt in principe snel na de loting bekendgemaakt. De speeldagen van de Champions League zijn dinsdag en woensdag. 

Speelronde 1 12 en 13 september
Speelronde 2 26 en 27 september
Speelronde 3 17 en 18 oktober
Speelronde 4 31 oktober en 1 november
Speelronde 5 21 en 22 november
Speelronde 6 5 en 6 december

Waar is de loting te volgen?
Wil jij als eerste weten welke tegenstanders Feyenoord in de Champions League treft? En direct na de loting de reactie van aanvoerder Karim El Ahmadi bekijken? Vanaf 15:00 uur vind je op Feyenoord.nl, in de officiële Feyenoord App en via de social mediakanalen het laatste nieuws, video’s en prognoses over de loting. Vanaf 18:00 uur wordt er bovendien een link naar de livestream van de UEFA aangeboden. Wil je op social media meepraten over de loting? Gebruik dan de hahstag #UCLdraw.