Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
De Club

Feyenoord neemt afscheid van collega’s

Directie, staf en selectie van Feyenoord hebben donderdag afscheid genomen van collega’s die de club na dit seizoen verlaten. Tijdens de traditionele afsluiting van het seizoen werden Giovanni van Bronckhorst, Martin van Geel, Robin van Persie, Jordy Clasie, Cuco Martina, Joris Delle en verzorger Fred Zwang bedankt voor bewezen diensten. Allen ontvingen onder meer een fraaie fotocollage, met hierin beelden van hun periode als Feyenoorder.

Van Bronckhorst en Van Persie
Na hun officiële afscheid in De Kuip van vorige week was het voor Van Bronckhorst en Van Persie nu tijd om hun collega’s gedag te zeggen. Algemeen directeur Jan de Jong sprak tijdens de bijeenkomst namens de hele club zijn grote waardering uit voor beide clubiconen. ‘De afgelopen weken zijn er al vele loftuitingen aan jullie geuit en dat is meer dan terecht,’ aldus De Jong.

Clasie en Martina
Vervolgens had hij mooie woorden voor Clasie en Martina die, zo stelde De Jong nog eens vast, beiden de club al van jong af aan een warm hart toedragen. Het tweetal keert na een verhuurperiode in De Kuip terug bij respectievelijk Southampton en Everton.

Delle
Delle werd door De Jong vooral geroemd om zijn instelling als derde doelman, waarmee hij elke dag het beste uit zichzelf en zijn collega-keepers haalde. Vanwege blessures van Justin Bijlow en Kenneth Vermeer kwam de Fransman tweemaal in actie voor Feyenoord; thuis tegen FC Emmen als invaller en in de uitwedstrijd tegen Vitesse vanaf de aftrap.

Van Geel
Ook Martin van Geel mocht van De Jong alvast woorden van dank in ontvangst nemen. Van Geel is bezig aan zijn laatste weken in De Kuip, na een dienstverband van ruim acht jaar. In die tijd had de technisch directeur een groot aandeel in de financiële gezondmaking van de club en vervolgens het sportieve succes van het eerste elftal. Van Geel blijft nog tot 1 juli werkzaam voor Feyenoord. Ook de spelersgroep bedankte de technisch directeur en overhandigde hem een cadeau.

Zwang
Het laatste woord was voor Robin van Persie. De aanvoerder, die vorige week een punt zette achter een fantastische carrière, loofde onder meer Fred Zwang om zijn onvoorwaardelijke inzet, grote toewijding en goede zorgen en kreeg van de spelersgroep een exclusief en gepersonaliseerd cadeau. De verzorger neemt na liefst 24 jaar afscheid van Feyenoord, om weer aan de slag te gaan als anesthesiemedewerker in het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht.